Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Επέλαση της πανδημίας: «Φουντώνει» ο διάλογος για απολύσεις|Κεντρικό Δελ...

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: ''Φουντώνουν'' τα σενάρια για απολύσεις - Ποιοι εργαζόμενοι παίρνουν σειρά

Το πλαίσιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Τι βρίσκεται στο τραπέζι.
Οι απολύσεις των ανεμβολίαστων για εργαζόμενους που ο εμβολιασμός του είναι υποχρεωτικός, εξακολουθούν να «αιωρούνται» σαν σενάρια ενώ εξετάζεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλους κλάδους.
Κορονοϊός στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.07.2021
Ελλάδα
Ποια ηλικιακή ομάδα ανεμβολίαστων θεωρείται "υγειονομική βόμβα"-Τι ισχύει με τα εμβόλια στις εγκύους
Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν:
εκπαιδευτικοί
σώματα ασφαλείας
εργαζόμενοι στην εστίαση εργαζόμενοι στο εμπόριο.Την εβδομάδα που έρχεται θα γνωστοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, που θα προβλέπει κυρώσεις, για τους αρνητέςΗ άδεια άνευ αποδοχών ως μέσο αντιμετώπισης της άρνησης αλλά και η αναστολή εργασίας που συνεπάγεται με ανασφάλιστο χρόνο είναι μοχλός πίεσης της κυβέρνησης καθώς οι μη εμβολιασμένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα χάνουν ένσημα.

Έρχονται απολύσεις;

Στις απολύσεις ανεμβολίαστων αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως είναι κάτι που μπορεί να συμβεί από κάποια επιχείρηση, καθώς υπάρχει άρθρο στη νομοθεσία που ορίζει πως μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο και να απολύσει έναν εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση
«Ως ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει απόλυση από κάποια επιχείρηση για μη εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, είναι κάτι που συμβαίνει και όχι εφεύρεση δική μου. H κείμενη νομοθεσία υπάρχει άρθρο που λέει ότι μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο και να απολύσει έναν εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση. Εάν ο εργαζόμενος το αμφισβητήσει, θα πάνε σε δικαστήρια. Συζητάμε για το αν δουλεύεις σε μια επιχείρηση, και η επιλογή σου να μην εμβολιαστείς σε καθιστά κίνδυνο για την λειτουργία της επιχείρησης, είναι ή όχι σπουδαίος λόγος. Κατά τη γνώμη μου, υπό συνθήκες, αν δουλεύεις σε πόστο με επαφή με κόσμο, ασφαλώς είναι σπουδαίος λόγος. Είναι πράγματα που θα συμβούν» υποστήριξε.
20:40 17.07.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου