Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Η Διαχείριση και οι συνεργάτες της ιστοσελίδας σας εύχονται καλή πρωτοχρονιά !!

  Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες… είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας


Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τσίπρα: Να πάρουμε πίσω τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας - Χρονιά νέας αρχής 18:07 31.12.2021

 Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.12.2021
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες «να πάρουμε πίσω τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας» και προσθέτει πως «το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής». Ασκεί επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πανδημία.
Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, καλεί τους πολίτες «να μην αφήσουμε για πολύ ακόμη αυτή τη δυστοπία να μετατρέπεται σε κανονικότητα».
Τονίζει επίσης ότι τη χρονιά που έρχεται, «να πάρουμε πίσω τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Να δώσουμε σε όλα τα μέτωπα τη μάχη της ζωής. Με εμπιστοσύνη στην επιστήμη, στον εμβολιασμό, στη θεραπεία. Με αλληλεγγύη. Με στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, των νέων, του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού» ενώ συμπληρώνει:
«Το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής. Η χρονιά μιας νέας αρχής. Για τις ζωές μας. Για την κοινωνία. Για την Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνεται αρχικά «σε όσους δίνουν τη μάχη της δικής τους ζωής, σε όσους δίνουν τη μάχη για να σώσουν ζωές, σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, σε όσους παλεύουν στη σκληρή καθημερινότητα για την επιβίωση».Σε άλλο σημείο του μηνύματός του, δηλώνει πως σήμερα «σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια περνά ώρες αγωνίας και ανασφάλειας, από τη γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων. Τα νοσοκομεία μας έχουν εδώ και καιρό ξεπεράσει τα όριά τους. Γιατροί και νοσηλευτές τα όρια της αντοχής τους. Ενώ την ίδια στιγμή το γιορτινό τραπέζι θα είναι πιο ακριβό από ποτέ, αφού το κύμα της ακρίβειας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Πολιορκεί τα νοικοκυριά και συρρικνώνει το εισόδημα».

«Προφανείς οι ευθύνες»

Κάνει λόγο για «κλοιό ανασφάλειας και αβεβαιότητας, που αφορά τόσο τη ζωή όσο και την αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτή η πραγματικότητα, όμως, αυτή η νέα κανονικότητα της παρακμής, δεν ήταν αναπότρεπτη».Καταλήγοντας, τονίζει πως «οι ευθύνες για αυτή τη δραματική εξέλιξη, είναι προφανείς». «Οι παλινωδίες, οι σκοπιμότητες, η προπαγάνδα, η εργαλιοποίηση της επιστήμης, η επίπλαστη αισιοδοξία, η διαρκής επιμονή συρρίκνωσης του δημόσιου χώρου, η διαρκής εμμονή μη ενίσχυσης του ΕΣΥ, δε ήταν ατύχημα. Ήταν επιλογές που μετέτρεψαν τη διαχείριση της κρίσης σε κρίση της διαχείρισης και μεγέθυναν τον τραγικό απολογισμό. Σήμερα όμως, βρισκόμαστε όλες και όλοι μπροστά στη δική μας ευθύνη και επιλογή. Στην ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη να μην αφήσουμε για πολύ ακόμη αυτή τη δυστοπία να μετατρέπεται σε κανονικότητα»

 

Βρετανία: Πολύ μικρότερος ο κίνδυνος νοσηλείας με την Όμικρον - Στο 1/3 του αντίστοιχου της Δέλτα

 Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.12.2021
 
 
Νέα καθησυχαστικά στοιχεία,σχετικά με την πιθανότητα να νοσηλευτεί κανείς από την μετάλλαξη Όμικρον.
Πολύ μικρότερος ο κίνδυνος νοσηλείας με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού είναι περίπου σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με μια βρετανική ανάλυση πλέον τους ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων που είχαν νοσήσει από κάποια από τις δύο παραλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Αρχή Υγειονομικής Ασφαλείας της Βρετανίας (UK Health Security Agency), κατέδειξαν επίσης ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, με την επαναληπτική δόση να συνδέεται με 81% μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας, σε σύγκριση με ανεμβολίαστους ασθενείς.Η τελευταία σειρά αναλύσεων συμβαδίζει με τις ενθαρρυντικές ενδείξεις που έχουμε ήδη δει», ανέφερε η Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρική σύμβουλος στο UKHSA.

«Εντούτοις, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε οποιοδήποτε τελικό συμπέρασμα σχετικά με τη νοσοκομειακή βαρύτητα και η αυξημένη μεταδοτικότητα της Όμικρον και τα αυξανόμενα κρούσματα στον πληθυσμό των άνω των 60 ετών στην Αγγλία σημαίνουν ότι παραμένει πολύ πιθανό να υπάρξει σημαντική πίεση στο NHS τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε η επιστήμονας.Για τη μελέτη η Αρχή Υγειονομικής Ασφαλείας της Βρετανίας συνεργάστηκε με τη μονάδα Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ προκειμένου να μελετήσουν 528.176 κρούσματα Όμικρον και 573.012 κρούσματα Δέλτα.

 

Εκτόξευση των κρουσμάτων σε πάνω από 40.000

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI



Έσπασε και το φράγμα των 40.000 κρουσμάτων σε μια ημέρα στη χώρα μας, που δοκιμάζεται από την επέλαση της παραλλαγής «Όμικρον», ενώ η «Δέλτα» έχει γεμίσει τα νοσοκομεία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 40.560 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν από επιπλοκές της Covid-19 άλλοι 76 ασθενείς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 627 (60% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη, τo 79,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 541 (86,28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 86 (13,72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.759 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 439 (ημερήσια μεταβολή +4.28%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 359 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 110 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Το 95,2% των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 231 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.386 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.790 θάνατοι και 1.210.853 κρούσματα (ημερήσια μεταβολή +3.5%), εκ των οποίων 50,3% άνδρες.