Ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Αυστριακό καγκελάριο Νεχάμερ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει στο τηλέφωνο. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 27 Μαΐου - RIA Novosti. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε στον αρχηγό της αυστριακής κυβέρνησης ότι το Κίεβο εμποδίζει τις προσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση.
«Επισημάνθηκε ότι το Κίεβο σαμποτάρει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ εκπροσώπων της Ρωσίας και της Ουκρανίας», ανέφερε το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν επέστησε επίσης την προσοχή του συνομιλητή στο γεγονός ότι το Κίεβο πρέπει να εκκαθαρίσει τα λιμάνια το συντομότερο δυνατό για την ελεύθερη διέλευση των αποκλεισμένων πλοίων. Επιπλέον, ο Πρόεδρος είπε στον Nehammer για τις εργασίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στα ύδατα της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας .
«Κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου της Αυστρίας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε μια αξιολόγηση της κατάστασης στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς και ενημέρωσε για τις εργασίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στα ύδατα του Αζόφ. και Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το Κρεμλίνο.
Παράλληλα, ο Πούτιν χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας ότι περιπλέκει την κατάσταση με την προμήθεια αγροτικών προϊόντων. Ο αρχηγός του κράτους επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της Μόσχας να συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Αυστρία.
Την προηγούμενη μέρα, ο πρόεδρος είπε ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να συμβάλει στην υπέρβαση της επισιτιστικής κρίσης μέσω της εξαγωγής σιτηρών και λιπασμάτων, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν αρθούν οι πολιτικά υποκινούμενοι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της.Μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποναζιοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία . Τα περιοριστικά μέτρα επηρέασαν κυρίως τον τραπεζικό τομέα και τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Οι εκκλήσεις για εγκατάλειψη των ρωσικών ενεργειακών πηγών έχουν γίνει πιο δυνατές. Ωστόσο, η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού έχει οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές καυσίμων και τροφίμων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ .
Η Μόσχα χαρακτήρισε τους επιβληθέντες περιορισμούς οικονομικό πόλεμο, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμη για ένα τέτοιο σενάριο. Η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην αγορά συναλλάγματος, χάρη στην οποία το ρούβλι έχει ενισχυθεί σημαντικά έναντι του δολαρίου και του ευρώ, σπάζοντας τα υψηλά της πενταετίας. Η Ρωσία μετέφερε επίσης τις πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια. Ένα άλλο βήμα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων των δυτικών κυρώσεων ήταν το σχέδιο που εκπόνησε η κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει περίπου εκατό πρωτοβουλίες. Το ποσό της χρηματοδότησής του θα είναι περίπου ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου