ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη από όπου έκανε λόγο για υπαρξιακό πρόβλημα στην ύπαιθρο, την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία, για να αναρωτηθεί αν θα συνεχίσουμε να έχουμε παραγωγούς και κτηνοτρόφους σε αυτόν τον τόπο.
Στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «οι τρομακτικές αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, οι αυξήσεις στα γεωεφόδια και οι αυξήσεις που έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγής και κάνουν ασύμφορη κάθε προοπτική επιβίωσης των κτηνοτρόφων, έχουν δημιουργήσει ένα υπαρξιακό πρόβλημα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η χώρα πριν από τρία χρόνια ήταν κάτω από το μέσο όρο σε ενεργειακό κόστος, ήταν 17η στην ακρίβεια του ρεύματος στην Ευρώπη. "Σήμερα είναι πρώτη, χειρότερη από όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης προ επιδοτήσεων. Μετά τις επιδοτήσεις; Στους μη οικιακούς καταναλωτές, δηλαδή και στους αγρότες, δεύτερη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια κάποιοι κερδίζουν δισεκατομμύρια και κάποιοι δεν αντέχουν να επιβιώσουν. Η αισχροκέρδεια των παραγωγών και των παρόχων συνεχίζεται κανονικά, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν την δυνατότητα να επιβιώσουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο" είπε.
Και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίζεται στα βουνά, εκφωνώντας εκθέσεις ιδεών για το πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν νέοι άνθρωποι στην ύπαιθρο. "Όμως αυτοί που ήδη βρίσκονται στην ύπαιθρο και καλλιεργούν τη γη ή είναι κτηνοτρόφοι, κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση, κινδυνεύουν να μην έχουν να ζήσουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις για την προστασία του κόσμου της παραγωγής και των κτηνοτρόφων. Διότι αυτές οι τρομακτικές αυξήσεις έχουν καταστήσει ασύμφορη την παραγωγή και την παραμονή τους στην ύπαιθρο" είπε για να υποστηρίξει ότι το κόμμα του έχει προτάσεις και να υποσχεθεί να ενισχύσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Νωρίτερα, είχε συζήτηση σε θερμοκήπιο των Βασιλικών κατά την οποία εξήγησε ότι «αν δεν σταματήσει η αισχροκέρδεια και δεν υπάρξει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος στην πηγή, προκειμένου να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε σαν οικονομία, σαν κοινωνία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ειδικά για τον κόσμο της παραγωγής αυτό είναι διαλυτικό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου