Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 10 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί που βρίσκονται ανάμεσα στους προσωρινά κρατούμενους.

Οι λιμενικοί που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μαζί με άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση. Η διαδικασία της απολογίας τους ήταν πολύωρη.

Σημειώνεται ότι άλλα τρία άτομα που εμπλέκονται και κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση ήταν ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.


Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Εξάλλου, ο ανώτερος αξιωματικός του λιμενικού με το βαθμό του πλωτάρχη παρείχε εκ της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τη φυλακή έδινε οδηγίες η αρχηγός

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης η οποία ήταν επιφορτισμένη με την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διερευνώμενη περίοδο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ.

Καρέ - Καρέ η δράση του λιμενικού

Φωτογραφικά ντοκουμέντα περιλαμβάνονται στη δικογραφία και καταγράφουν καρέ - καρέ τη δράση λιμενικού που προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί που είχαν γίνει η «σκιά» του, έχουν καταγράψει τον λιμενικό να έχει πρόσβαση στη λεγόμενη «καβάτζα» της εγκληματικής οργανώσης στην οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο τοποθετούσαν τις κλεμμένες - κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης και από εκεί τις πουλούσαν έναντι αδράς αμοιβής.

Ο λιμενικός φρόντιζε πάντοτε να μπαίνει και να βγαίνει από τη συγκεκριμένη αποθήκη έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το συγκεκριμένο χώρο πρόσβαση είχε και η λεγόμενη «ταμίας», ή «αποθηκάριος» της συμμορίας των ναρκεμπόρων που μετά παραλάμβανε την κοκαΐνη και τη διοχέτευε σε άλλη μέλη της συμμορίας ώστε να φτάσουν στα χέρια αυτών που την είχαν αγοράσει.