Ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, όπως προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος.
Το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά ποινικές κακουργηματικές ευθύνες, και ειδικότερα στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και της έκθεσης, μέσω των πράξεων και των παραλείψεων του σε μία σειρά από γεγονότα που κατά την κρίση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αιτιώδη σύνδεσμο με το τραγικό δυστύχημα.Το επίμαχο κείμενο κατατέθηκε στα χέρια του Σταύρου Καλαφάτη, γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προκείμενου εκείνος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ενώ την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης με μία ανάρτηση του επέδειξε το κατηγορητήριο, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον πρώην υπουργό -αλλά και στον πρωθυπουργό- και στη φράση τους: “Όποιος έχει συγκεκριμένες κατηγορίες ας τις φέρει”.
Στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση φυσικά δεν πρόκειται να προβούν σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής και θα επιχειρήσουν να καλυφθούν πίσω από τις «λεπτομέρειες» του Συντάγματος.
Και αυτό γιατί το Σύνταγμα αναφέρει πως όποιος έχει ενδείξεις ενοχής για πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για την σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης (σ.σ. θα πρέπει να υπογράφεται από 30 βουλευτές) και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών να το φέρει στην Ολομέλεια της βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Το κατηγορητήριο δεν κατατέθηκε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, αλλά στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης και στον ΣΥΡΙΖΑ, το γνωρίζουν αυτό αλλά δεν ήταν ο σκοπός τους αυτός εξαρχής.
Σκοπός ήταν δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές να φανεί ότι η κυβέρνηση έχει «στριμωχτεί» και κρύβεται πίσω από τυπικότητες για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών.
Υπάρχει λόγος που επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευθύνες του Κ. Α. Καραμανλή.
Αν έχει ευθύνες αυτός τότε έχουν και οι άλλοι στην κυβέρνηση.
Κάνεις υπουργός δεν ολοκληρώνει έργα από μόνος του.
Δεν ήταν τυχαία η φράση του Στέφανου Κασσελάκη: «Αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, στείλτε τον Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη»
Σε κάθε περίπτωση, το Σύνταγμα προβλέπει εκτός από το κατηγορητήριο και την πρόταση για σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, συζήτηση στην Ολομέλεια και ψηφοφορία, η οποία θέλει 151 βουλευτές για την σύσταση της επιτροπής και εκ νέου την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος πρώην υπουργού.
Στο μεταξύ όμως η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει ψηλά στην πολιτική ατζέντα την σφαγή των Τεμπών.
Ήδη οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι θυμωμένοι για το νόμο με τον οποίο οι «παντρεμένοι» ΛΟΑΤΚΙ+ θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά.
Τώρα βλέπουν πως η σφαγή των Τεμπών δεν οφείλονταν στην «κακή τύχη» των επιβατών αλλά σε άλλους παράγοντες, πολύ σκοτεινούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου