Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Πύρινα μέτωπα σε Ωρωπό, Τζουμέρκα και Πέλλα

 fotia

φωτογραφία αρχείου | Eurokinissi

Πύρινα μέτωπα σε Ωρωπό, Τζουμέρκα και Πέλλα UPD

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Λακωνία και Πιερία

Μία ακόμα δύσκολη ημέρα για την πυροσβεστική υπηρεσία που βρίσκεται επί ποδός σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στην Σκάλα Ωρωπού στην Αττική, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άνω Γραμματικό Πέλλας για την κατάσβεση της οποίας επιστρατεύτηκαν 45 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στον Σταυρό του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Ηπείρου. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ με τρία οχήματα, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κάμπος Λακωνίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 13:10 και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 6 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ανησυχία επικράτησε και για το πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Πύδνα Πιερίας. Επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και δεν εμπνέει ανησυχία καθώς έχει πλέον οριοθετηθεί.

Αύριο Τρίτη 25 Ιουνίου, θα επικρατεί υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιοχές ΑττικήςΑργολίδας, Κρήτης, Σκύρου, Σάμου, Ικαρίας, Λέσβου, Χίου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου