Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πέρασαν τις κατάπτυστες τροπολογίες για τη ΛΑΡΚΟ και για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

 Μητσοτάκης - Χατζηδάκης

Προειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική οικονομία | (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)


«Δεν θα τους περάσει» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι της μεταλλουργίας που απαιτούν να μείνει ανοιχτή

Μαζί με το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της οδηγίας για τα ανασφάλιστα οχήματα η κυβέρνηση πέρασε χθες βράδυ στη Βουλή δύο κατάπτυστες τροπολογίες, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων αλλά έγιναν δεκτές με 159 «ναι» και 139 «όχι».

Η μία τροπολογία, που κατατέθηκε μόλις προχθές βράδυ, προβλέπει δικαστικές αρμοδιότητες στην Τράπεζα της Ελλάδος δίνοντας ουσιαστικά σε επιθεωρητές της τη δυνατότητα να αποφασίζουν για απιστία σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης ή διαγραφής δανείων ύστερα από αίτημα της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και της Νέας Αριστεράς εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά της Ν.Δ. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας, ισχυρίστηκε πως «αξιοποιούνται οι γνώσεις ειδικών» και πως διαπιστώνεται «με αμερόληπτο τρόπο» εάν υπάρχει απιστία.

Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η πραξικοπηματική τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση διώχνει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, μετά και την αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου που την περασμένη Τρίτη αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ της προσωρινής διαταγής, με την οποία και οι 850 εργαζόμενοι μένουν στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Ιουνίου. 

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ θυελλώδεις ήταν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους της μεταλλουργίας που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής.

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου