Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ο Μπάιντεν κάνει μια σειρά λεκτικών γκάφες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

 


11 Ιουλίου (Reuters) - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε μια σειρά από λεκτικά ολισθήματα την Πέμπτη, παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, μια ατυχή εξέλιξη για τον 81χρονο, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τις ανησυχίες του ότι είναι πολύ μεγάλος. υποψήφιος για επανεκλογή.
Οι λεκτικές γκάφες δεν είναι ασυνήθιστες στη μακρά πολιτική καριέρα του Μπάιντεν, ο οποίος ξεπέρασε τον παιδικό τραυλισμό, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτόν εν μέσω της θλιβερής επίδοσής του στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήναΟ Τραμπ, ο οποίος είναι 78 ετών, και επίσης αντιμετώπισε ανησυχίες για την ηλικία του, έκανε συχνά ψευδείς ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια της συζήτησης και συχνά περιπλανήθηκε κατά τη διάρκεια των προεκλογικών ομιλιών.
Ακολουθεί μια περίληψη των λαθών του Μπάιντεν την Πέμπτη.

Ο Μπάιντεν ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΛΑΘΟΣ τον ΖΕΛΕΝΣΚΙ «ΠΟΥΤΙΝ»

Ο Μπάιντεν ανέφερε κατά λάθος τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «Πρόεδρο Πούτιν».
«Και τώρα θέλω να το παραδώσω στον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος έχει τόσο θάρρος όσο και αποφασιστικότητα, κυρίες και κύριοι, Πρόεδρε Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αποσπώντας αναθυμιάσεις από όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.Θα νικήσω τον Πρόεδρο Πούτιν, Πρόεδρε Ζελένσκι. Είμαι τόσο συγκεντρωμένος στο να νικήσω τον Πούτιν", είπε ο Μπάιντεν διορθώνοντας τον εαυτό του.

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΣ ΩΣ ΤΡΑΜΠ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης, ο Μπάιντεν μπέρδεψε το όνομα της αντιπροέδρου του, Καμάλα Χάρις, και του αντιπάλου του Τραμπ.
"Κοιτάξτε, δεν θα διάλεγα την Αντιπρόεδρο Τραμπ για αντιπρόεδρο αν δεν είχε τα προσόντα για πρόεδρος. Ξεκινήστε λοιπόν από εκεί", είπε ο Μπάιντεν απαντώντας σε ερώτηση του Reuters σχετικά με την εμπιστοσύνη του στον Χάρις

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ «ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ»

Ο Μπάιντεν δυσκολεύτηκε επίσης στη συνέντευξη Τύπου να βρει τις λέξεις «αρχηγός επιτελείου», αναφερόμενος λανθασμένα στην ομάδα των κορυφαίων ένστολων στρατιωτικών ηγετών της χώρας ως «ανώτατο διοικητή», τον τίτλο που κατέχει ως πρόεδρος.
«Και έτσι ο στρατός μας εργάζεται για να ακολουθήσει τη συμβουλή του αρχιστράτηγου μου, των αρχηγών του επιτελείου, του στρατού, του υπουργού άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών μας».
Διαφήμιση · Κάντε κύλιση για να συνεχίσετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου