Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Απίστευτη απάτη εις βάρος 13χρονου στου Ζωγράφου: Πώς του απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

 

Περιπολικό στην Αθήνα

Τρομοκράτησαν τον ανήλικο λέγοντάς του τηλεφωνικά ότι η μητέρα του είχε σκοτώσει ένα παιδί με το αυτοκίνητο.

Στη σύλληψη μιας 67χρονης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό συνεργού της.

Η γυναίκα κατηγορείται ότι εξαπάτησε τηλεφωνικά ένα αγόρι 13 ετών και κατάφερε να του αποσπάσει χρήματα και κοσμήματα με συνολική λεία άνω των 4.000 ευρώ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η πρωτοφανής απάτη στήθηκε όταν η 67χρονη μαζί με συνεργό της πήραν τηλέφωνο στο σπίτι που βρισκόταν ο ανήλικος και του είπαν ότι η μητέρα του ενεπλάκη σε τροχαίο με θύμα ένα παιδί και πως χρειάζεται χρήματα.

Ο συνεργός της γυναίκας προσποιήθηκε τον αστυνομικό και είπε στον 13χρονο ότι για να μην πάει η μητέρα του φυλακή για τον θάνατο του ανήλικου θα πρέπει να βάλει μέσα σε μια τσάντα όσα χρήματα και χρυσαφικά υπάρχουν στο σπίτι και να τα πετάξει από το μπαλκόνι. Το αγόρι τρομοκρατήθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξε από το μπαλκόνι μια τσάντα που περιείχε 2.500 ευρώ μετρητά και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Όταν η μητέρα γύρισε σπίτι το παιδί της είπε τι είχε προηγηθεί και εκείνη ενημέρωσε την Αστυνομία. 

Το τέλος της διαδρομής για την απατεώνισσα ήρθε όταν αποφάσισε να καλέσει ξανά στο σπίτι του παιδιού και να το πιέσει να βρει κι άλλα χρήματα. Μάλιστα του ζήτησαν να μπει σε ένα ταξί και να τα μεταφέρει στην Ομόνοια στη συμβολή των οδών Ψαρών και Καρόλου.

Ο ανήλικος, υπό την διακριτική παρακολούθηση των γονιών και της Αστυνομίας, έφτασε στο σημείο και άφησε μια τσάντα εκεί που του είχαν υποδείξει οι απατεώνες και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Όταν η 67χρονη εμφανίστηκε για να πάρει την τσάντα, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την συνέλαβαν. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 20-9-2024 στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 67χρονη αλλοδαπή που διέπραξε απάτη μέσω τηλεφώνου σε βάρος 13χρονου. Αναζητείται και έτερος συνεργός.

Ειδικότερα, η 67χρονη, με τη συνδρομή έτερου συνεργού, επικοινώνησε μέσω τηλεφωνικής κλήσης με 13χρονο και με πρόφαση εμπλοκής συγγενικού του προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, επιχείρησε να τον εξαπατήσει προκειμένου να αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου που βρισκόταν σε εξέλιξη και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης σε συνεργασία με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν την 67χρονη σε καθορισμένο ραντεβού που είχε συμφωνήσει για να παραλάβει το χρηματικό ποσό και την οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου διερευνάται η συμμετοχή της 67χρονης και σε έτερη περίπτωση τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκε την ίδια ημέρα σε βάρος του 13χρονου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου