Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτιά στην Κορινθία: Εντοπίσθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί - Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

 

Φωτιά στην Κορινθία: Εντοπίσθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί - Μεγάλη μάχη με τις φλόγεςΦωτιά στην Κορινθία: Εντοπίσθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί - Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Αναμένεται η ταυτοποίηση ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν απο την Κυριακή στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα με τις φλόγες πλέον να έχουν περάσει στον οικισμό των Ανω Λουτρών.

Μήνυμα του 112 εστάλη τη νύχτα και πάλι στους κατοίκους του οικοσμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί εντοπίζεται το κυριότερο μέτωπο.

Με μηχανάκια πήγαν να βοηθήσουν

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30 έκτοτε τα ίχνη τους είχαν χαθεί.

Μάλιστα είχαν στείλει και βίντεο με τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν.

Οι επικοινωνίες ήταν δύσκολες καθώς πολλές κεραίες τηλεφωνικής επικοινωνίας έχουν καεί.

Διάσπαρτες εστίες - Συνεχίζει να καίει η φωτιά

Οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες με την επικινδυνότητα να εξακολούθεί να υφίσταται στην περιοχή.

Σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο της περιοχής έχουν επιστρατευθεί 350 πυροσβέστες συνοδευόμενα από 110 οχήματα, ενώ για την κατάσβεση έχουν σηκωθεί τέσσερα ελικόπτερα και ένα για συντονισμό.

Κλειστά όλα τα σχολεία στο Ξυλόκαστρο λόγω της φωτιάς

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

Συνεχόμενα μηνύματα 112

Τα μηνύματα 112 για απομάκρυνση κατοίκων είναι απανωτά. Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε έξι χωριά ενώ σε άλλα τρία έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι να βρίσκονται σ’ ετοιμότητα εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς.

Νέο μήνυμα απομάκρυνσης κατοίκων εστάλη τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας ενημερώθηκαν από το 112 στις 04:12 σήμερα Δευτέρα, ν’ απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου