Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Καθημερινή ενημέρωση

 


Της Kate Turton

Οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα αντιπυραυλικό σύστημα και στρατεύματα στο Ισραήλ , η SpaceX πιάνει ένα γιγάντιο ενισχυτή Starship στην πέμπτη δοκιμή πτήσης της και η Κίνα ξεκινά πολεμικούς αγώνες γύρω από την Ταϊβάν.

Το Νόμπελ Οικονομίας πηγαίνει σε ερευνητές της ευημερίας.


Τα κορυφαία νέα της ημέρας

A tank on open ground with smoke rising behind it

Ένα ισραηλινό τανκ κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, 14 Αυγούστου 2024. REUTERS/Amir Cohen

  • Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στο Ισραήλ μαζί με ένα προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα, σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ανάπτυξη που προορίζεται να ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας μετά από πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν. Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις διεύρυναν την επιδρομή τους στη βόρεια Γάζα.
  • Ο στρατός της Κίνας ξεκίνησε έναν νέο γύρο πολεμικών αγώνων κοντά στην Ταϊβάν, λέγοντας ότι ήταν μια προειδοποίηση για τις «αποσχιστικές ενέργειες των δυνάμεων ανεξαρτησίας της Ταϊβάν», προκαλώντας καταδίκη από τις κυβερνήσεις της Ταϊπέι και των ΗΠΑ.
  • Οι δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ για περικοπές φόρων έρχονται γρήγορα και εξαγριωμένες τις μέρες που τελείωσαν η προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ . Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ξεκινά, ο δημοσιογράφος του Κογκρέσου Gram Slattery συμμετέχει στο podcast του Reuters World News με πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες προσπάθειες και των δύο υποψηφίων να συγκεντρώσουν ψήφους.
  • Ένας άνδρας που συνελήφθη σε σημείο ελέγχου ασφαλείας κοντά στη συγκέντρωση του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια αντιμετωπίζει κατηγορίες για όπλο, αφού βρέθηκε στην κατοχή του γεμάτα πυροβόλα όπλα, πολλαπλά διαβατήρια και πλαστές πινακίδες, δήλωσε ο τοπικός σερίφης.
  • Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy δήλωσε ότι οι αμυντικές σχέσεις με τους εταίρους της χώρας του θα πρέπει να αλλάξουν υπό το πρίσμα των μεταφορών ανθρώπων από τη Βόρεια Κορέα καθώς και όπλων στις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.
  • Η Ινδία είπε ότι μια διπλωματική επικοινωνία από τον Καναδά που υποδηλώνει ότι ο Ινδός Ύπατος Αρμοστής και άλλοι διπλωμάτες ήταν «πρόσωπα ενδιαφέροντος» σε μια έρευνα ήταν «παράλογοι καταλογισμοί» και μέρος της πολιτικής ατζέντας του Τζάστιν Τριντό.
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το εμβόλιο mpox της Bavarian Nordic για εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών, μια ηλικιακή ομάδα που θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτη σε κρούσματα της νόσου που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.
  • Οι ακαδημαϊκοί Ντάρον Ατσέμογλου, Σάιμον Τζόνσον και Τζέιμς Ρόμπινσον με έδρα τις ΗΠΑ κέρδισαν το Νόμπελ Οικονομίας 2024 «για μελέτες σχετικά με το πώς διαμορφώνονται οι θεσμοί και επηρεάζουν την ευημερία», ανακοίνωσε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών

Καθημερινή ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου