Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό – Νέο διάγγελμα Νετανιάχου σήμερα

 

live
Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό – Νέο διάγγελμα Νετανιάχου σήμερα


Live οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Σε ύψιστο συναγερμό το Ισραήλ ένα χρόνο μετά την εισβολή της Χαμάς - Εξαπολύει νέα σφοδρά πλήγματα στη Βηρυτό αφού ρουκέτες από τον Λίβανο έπληξαν τη Χάιφα

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας και του Λιβάνου, ενώ θέμα χρόνου θεωρείται η επίθεσή του στο Ιράν, επιφέροντας τρομακτικές συνέπειες.

Ο Νετανιάχου, θα απευθύνει νέο διάγγελμα σήμερα για τον ένα χρόνο από την εισβολή της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ απείλησε το Ιράν με επιδρομές ανάλογες εκείνων που σημειώνονται σε Γάζα και Λίβανο.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφας, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Δείτε live

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο in

11:50 Βίντεο από το Τελ Αβίβ μετά την επίθεση της Χαμάς

<br />

11:44 Περισσότερα για τους τραυματίες στο Τελ Αβίβ από την επίθεση της Χαμάς

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom στο Ισραήλ αναφέρει ότι δύο γυναίκες έχουν χτυπηθεί και τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα.

Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, προστίθεται σε ανακοίνωση στο Χ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του κεντρικού Ισραήλ από την περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

11:39 Ισραήλ: Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα

Η επίθεση προερχόταν από την περιοχή Χαν Γιουνίς στη Γάζα, αναφέρει σύντομη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, προσθέτοντας ότι ορισμένες από τις ρουκέτες προσγειώθηκαν στην περιοχή.

Προστίθεται ότι οι λεπτομέρειες του περιστατικού βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Η ανακοίνωση συμβούλευε τους πολίτες να «συνεχίσουν να υπακούουν στις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

Οι Ταξιαρχίες Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, δήλωσε νωρίτερα ότι εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής πόλης Τελ Αβίβ.

11:36 Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε 2 άτομα σε πόλη του νότιου Λιβάνου

Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα σπίτι στην πόλη Qaliya, στη δυτική κοιλάδα Bekaa, σύμφωνα με το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίθεση του Ισραήλ, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχει προκαλέσει μαζική φυγή από τον νότιο Λίβανο, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

11:30 Δύο ελαφρά τραυματίες στο Ισραήλ μετά από επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα

11:25 Οι Ταξιαρχίες Κασάμ λένε ότι επιτέθηκαν με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς λέει ότι βομβάρδισε την κεντρική ισραηλινή πόλη με καταιγισμό ρουκετών Maqadmeh M-90, σύμφωνα με δήλωση στο Telegram.

Η ομάδα δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μέρος της «συνεχιζόμενης μάχης φθοράς» και ως απάντηση στις «σφαγές του ισραηλινού στρατού κατά των αμάχων και τον σκόπιμο εκτοπισμό του λαού μας».

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ενεργοποιήθηκαν εναέριοι προειδοποιητικοί συναγερμοί στην περιοχή.

11:14 Σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ

11:10 Τζαμπάλια: Ένας χρόνος μετά

Ο προσφυγικός καταυλισμός, που ιδρύθηκε το 1948 αφού οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις εκτόπισαν περισσότερους από 750.000 Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους, καλύπτει έκταση μόλις 1,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι από τους πιο πυκνοκατοικημένους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός έχει χτυπήσει επανειλημμένα τον καταυλισμό των περίπου 116.000 καταγεγραμμένων προσφύγων, με βόμβες 2.000 λιβρών (1 τόνου) αμερικανικής κατασκευής, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Οι βόμβες αυτές είναι από τις μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές και μπορούν να αφήσουν κρατήρες με διάμετρο μεγαλύτερη από 12 μέτρα.

Μέση Ανατολή

Ο καταυλισμός της Τζαμπάλια στα βόρεια της Γάζας

11:03 «To Iron Dome δεν είναι αδιαπέραστο» – Επικίνδυνη η ισραηλινή κλιμάκωση κατά του Ιράν λέει ο Observer

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει, ο Observer την ισραηλινή κλιμάκωση κατά του Ιράν επισημαίνοντας ότι οι αναλύσεις πληροφοριών αποκάλυψαν ότι το Iron Dome δεν είναι στην πραγματικότητα άτρωτο.

Σε ορισμένες περιοχές, οι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν τον περίφημο Σιδερένιο Θόλο του Ισραήλ και να προκαλέσουν ζημιά στο έδαφος, επιβεβαιώνοντας την τρωτότητα του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου