Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Και με βούλα Θεμιστοκλέους τα «κουτσουρεμένα» απογευματινά χειρουργεία και σε ιδιωτικές κλινικές

 

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

 

Επίκαιρη επερώτηση για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ● Πανηγυρισμοί του υφυπουργού Υγείας για τα voucher που θα πληρώνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Επιβεβαιώνει και ο υφυπουργός Υγείας το πετσόκομμα των απογευματινών χειρουργείων που με ενθουσιασμό είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση δια του Αδώνιδος Γεωργιάδη, με τον ίδιο τον υπουργό να προσγειώνει μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο τις προσδοκίες, αφού το αρχικό νούμερο των 50.000 χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης επεμβάσεων συρρικνώθηκε κατά 17.500, στα 37.000, ανοίγοντας παράλληλα διάπλατα την πόρτα στα ιδιωτικά νοσοκομεία, μη χάσουν από την πίτα των κρατικών κονδυλίων.

Σε συνέντευξή του σήμερα στο Open, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι για τα απογευματινά χειρουργεία, που αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου, θα δίνεται στους ασθενείς η δυνατότητα να τα κάνουν δωρεάν σε ιδιωτική κλινική, η οποία θα πληρώνεται από το δημόσιο ταμείο με voucher, ομολογώντας εμμέσως τη διάλυση του ΕΣΥ επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία καταθέτει επίκαιρη επερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τον πρόεδρο της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλεί τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο για να απολογηθούν.

 

«Η Ν.Δ. μεθοδεύει  την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Και ο ελληνικός λαός πληρώνει όλο και περισσότερα από την τσέπη του για υπηρεσίες Υγείας.
Αφήνουν τις δομές να καταρρεύσουν, εξαντλούν και μειώνουν το προσωπικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Καταθέτουμε Επίκαιρη Επερώτηση για τα ζητήματα Υγείας. Ας έρθουν στη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου