Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Μαξίμου: Εκνευρισμός για τις αιχμές του Σαμαρά περί «μαγειρεμάτων» στο Κυπριακό και στο Αιγαίο

 Μαξίμου: Εκνευρισμός για τις αιχμές του Σαμαρά περί «μαγειρεμάτων» στο Κυπριακό και στο Αιγαίο

EUROKINISSI

Εκνευρισμός επικρατεί στο Μαξίμου για τις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο, όπου σε εκδήλωση για τη «γυναίκα της χρονιάς» είπε ότι είμαι «μαζί σας. Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης».


Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες. Για τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, πριν λίγες μόνον ώρες, δεν έχω τίποτα να πω. Θα ήταν ανεύθυνο. Η λύση όμως πρέπει να είναι μία: δίκαιη και βιώσιμη! Αν δεν είναι “δίκαιη” δεν θα είναι “βιώσιμη”. Αν υπογραφεί κάτι διαφορετικό, απλώς θα αποτελεί την θρυαλλίδα για την επόμενη κρίση. Κι αν δεχθούμε να υπογραφεί κάτι τέτοιο, όλους, θα μας κυνηγούν οι Ερινύες».

Τα «καρφιά» του Μεσσήνιου πολιτικού προς την πολιτική των «ήρεμων νερών» δεν είναι μόνο προσωπική του άποψη, αλλά εκφράζουν ένα κρίσιμο κομμάτι της γαλάζιας ΚΟ και της κοινωνικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η παρέμβαση του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας γίνεται λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν (8/11) σε μία συγκυρία όπου η κυβέρνηση κάνει λόγω για «πολιτική αναβάθμιση» στις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μπορεί η επίσημη γραμμή στο Μαξίμου να είναι «ότι δεν σχολιάζουμε τις απόψεις πρώην πρωθυπουργών», όμως η πραγματικότητα είναι ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο «βράζουν» με τις αιχμηρές τοποθετήσεις στο Αντώνη Σαμαρά.  Σε αυτό το πλαίσιο για να τιθασεύσουν τις ενδεχόμενες αντιδράσεις, ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τους «γαλάζιους» βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου