Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ισραηλινοί στρατιώτες ζητούν εκεχειρία στη Γάζα, αλλιώς δεν θα εμφανιστούν για υπηρεσία

Επιστολή-καταπέλτης προς τους υπουργούς και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Θέλουν κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους

μ ια πολύ σημαντική είδηση μεταδίδει η ισραηλινή Haaretz αποκαλύπτοντας επιστολή-φωτιά 130 Ισραηλινών στρατιωτών από όλα τα σώματα των IDF.

Η επιστολή απευθύνεται στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με τους στρατιώτες να προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν να υπηρετούν στον στρατό εάν δεν υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Γάζα και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους. 

Υπογραμμίζουν ότι η συνέχιση του πολέμου στη Γάζα βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ομήρων, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν σκοτωθεί και σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ή σε επιχειρήσεις για τη διάσωσή τους.

«Εμείς που υπηρετούμε και έχουμε υπηρετήσει με αφοσίωση ρισκάροντας της ζωές μας ανακοινώνουμε πως εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει άμεσα πορεία και δεν εργαστεί προς μια συμφωνία για να επιστρέψουν οι όμηροι, δεν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε. Για κάποιους από εμάς η κόκκινη γραμμή έχει παραβιαστεί ήδη. Για άλλους πλησιάζει το σημείο καμπής όταν με βαριά καρδιά θα σταματήσουμε να εμφανιζόμαστε για υπηρεσία» αναφέρει το σκληρό κείμενο.

Εδώ και έναν χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής, καθώς είναι ουκ ολίγες οι θηριωδίες που έχουν διαπράξει κατά των Παλαιστινίων με δολοφονίες, βασανισμούς και καταστροφές που θυμίζουν εγκλήματα πολέμου. Δεν είναι λίγες, εξάλλου, οι περιπτώσεις στις οποίες έχουν καταγράψει αρκετές από τις εγκληματικές τους πράξεις και τις έχουν ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου