Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Περικύκλωση των Ουκρανών και στο Τορέτσκ – Οι Ρώσοι κατέλαβαν τα κέντρα διοίκησης της πόλης «Εξαρθρώθηκε η ουκρανική άμυνα και οι δυνάμεις τους βρίσκονται σε αποσύνθεση» λένε οι Ρώσοι

Περικύκλωση των Ουκρανών και στο Τορέτσκ – Οι Ρώσοι κατέλαβαν τα κέντρα διοίκησης της πόλης 


Τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέλαβαν τις τελευταίες ώρες όλα τα διοικητικά κτίρια του Τορέτσκ στο κέντρο της πόλης και έχουν περικυκλώσει επιχειρησιακά τους Ουκρανούς αφήνοντας τους ελάχιστες διόδους διαφυγής!

«Γίνεται μάχη. Πιέζουμε. Οι μονάδες μας εισβάλλουν παντού σε πολυώροφα κτίρια στο κέντρο της πόλης, οι δυνάμεις των Ουκρανών βρίσκονται σε αποσύνθεση» ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι Ρώσοι.

Οι ρωσικές μονάδες απέκοψαν την ουκρανική φρουρά μέσα στο Τορέτσκ και ήδη οι Ουκρανοί ζητούν από το Κίεβο να τους δοθεί εντολή αποχώρησης.

Ο ρωσικός Στρατός προωθείται μαζικά από το ανατολικό τμήμα του Τορέτσκ και εκκαθαρίζει κάθε δρόμο και κάθε σπίτι από Ουκρανούς ένοπλους.

Με βάση τις σημερινές εξελίξεις το Τορέτσκ δείχνει να είναι ζήτημα μερικών ημερών και η κατάληψη του θα προκαλέσει κατάρρευση των Ουκρανών και στο κεντρικό Ντόνμπας.

Πλέον η πανίσχυρη αμυντική διάταξη που είχε στηθεί από τους Ουκρανούς, με τη βοήθεια Αμερικανών και Βρετανών, σε βάθος οκταετίας από το 2014 μέχρι το 2022 που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, δείχνει να έχει εξαρθρωθεί σε πολλά σημεία και να καθίσταται διάτρητη.

Το Τορέτσκ συνδέεται άμεσα και με το Τσάσιβ Γιαρ, το οποίο βρίσκεται 20 χλμ. βορειότερα.

Εάν καταληφθεί θα ακολουθήσει και το Τσάσιβ Γιαρ, του οποίου ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ήδη κατέχεται από τους Ρώσους.

Μόλις ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις η θέση των Ρώσων στο Ντόνμπας θα είναι εξασφαλισμένη και στέρεα.

Les unitats de l'exèrcit rus van tallar part del grup ucronazi/OTAN a TORETSK, portant l'enemic a un encerclament operatiu. Per a l'evacuació, les AFU/OTAN només li queden uns quants passadissos, i un d'ells condueix en direcció a les zones controlades per

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου