Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Στημένο ρεπορτάζ με τον -ευρωβουλευτή- Γ. Αυτιά για την ακρίβεια

 


Autias
Στιγμιότυπο από το βίντεο του Γιώργου Αυτιά

Στημένο ρεπορτάζ με τον -ευρωβουλευτή- Γ. Αυτιά για την ακρίβεια 

Τις όχι και πολύ μακρινές εποχές που εργαζόταν ως δημοσιογράφος θυμήθηκε ο Γιώργος Αυτιάς, που σήμερα το πρωί βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και παρουσίασε ένα ρεπορτάζ που έκανε στην κεντρική αγορά των Βρυξελλών.

Μαζί με τους παρουσιαστές Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο σχολίασαν το βίντεο - ρεπορτάζ απ' την αγορά της πρωτεύουσας του Βελγίου για να μας δείξουν πόσο πιο φθηνά είναι τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα σε σχέση με το Βέλγιο. Μόνο που το έκαναν με άκρως παραπλανητικό τρόπο, συγκρίνοντας τους μισθούς στις δύο χώρες.

Αφού λοιπόν εξέφρασαν την αγανάκτησή τους που το φιλέτο μπαρμπουνιού πωλείται έναντι σχεδόν 75 ευρώ στις Βρυξέλλες και το λάδι στα 15 ευρώ τα 750 ml, πέρασαν στην παραπληροφόρηση.Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, άρχισε να σχολιάζει ότι «Αυτό είναι κλοπή, δεν είναι τιμή» και στο σχόλιο του  Γ. Αυτιά πως εκεί πάνε με επιχειρησιακές συμβάσεις, ο δημοσιογράφος οικοδεσπότης υποστήριξε πως «μπορεί ο κατώτατος να είναι 1.000-1.100, αλλά δεν είναι στα ύψη οι μισθοί στο Βέλγιο».

Ο δε Γιώργος Αυτιάς που είναι ευρωβουλευτής δεν θεώρησε ότι πρέπει να διορθώσει τον οικοδεσπότη για το ύψος του κατώτατου μισθού στο Βέλγιο και απλά συμφώνησε σιωπηρά. Και κάπως έτσι, πέρασαν σε ένα ελληνικό ιχθυοπωλείο για να μας δείξουν πόσο πιο φτηνά κοστίζει το χταπόδι και το λαβράκι στην Ελλάδα.

Για την ιστορία, ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο από την 1η Απριλίου έφτασε τα 2.029,88 ευρώ το μήνα. Παραπάνω από διπλάσιος σε σχέση με την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου