Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 SYRIZA

 

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, λίγο μετά την εισήγηση της ΠΓ για αναβολή του συνεδρίου • Χωρίς απόφαση οι «87» για στήριξη συγκεκριμένης υποψηφιότητα

 

Ήταν που ήταν βαρύ το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αίφνης επιβαρύνθηκε κι άλλο, λόγω της αιφνίδιας εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας για αναβολή του Συνεδρίου κατά μία εβδομάδα.

Ως λόγος της αναβολής προβάλλεται η αδυναμία των αρμόδιων κομματικών παραγόντων να βρουν γήπεδο ικανό να χωρέσει μερικές χιλιάδες συνέδρους. Το γεγονός, ωστόσο, ότι το θέμα του χώρου το άφησαν για την... τελευταία στιγμή, έρχεται να προσθέσει μία ακόμη ψηφίδα εικόνας διάλυσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης... Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η αρχική απόφαση για Συνέδριο την 1η Νοεμβρίου και για τρεις ημέρες, δεν έγινε γνωστή... χθες, ως εκ τούτου υπήρχε όλος ο χρόνος για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.

Παρά ταύτα, μόλις την περασμένη Πέμπτη ο οικονομικός διευθυντής Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ενημέρωνε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι δεν βρίσκεται χώρος. Φέρεται δε, ότι άφησε παράθυρο ανοιχτό να βρεθεί γήπεδο στις αρχικές ημερομηνίες, κάτι που επαναλάμβανε και σε συνομιλίες του την Παρασκευή. Φευ, οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν για να φτάσουμε στην έκτακτη συνεδρίαση της Π.Γ. μερικές ώρες (!) πριν την Κ.Ε. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, προσθέτει καχυποψία, ιδίως στο στρατόπεδο Κασσελάκη.

Χωρίς απόφαση οι «87»

Εν τω μεταξύ σε μακρά χθεσινοβραδινή «συνάντηση» που είχαν οι «87» (οι οποίοι μετεξελίχθησαν σε «100») δεν κατέληξαν ούτε τώρα στη στήριξη συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Αρκετοί υποστηρίζουν, εμφανώς ή όχι, τον Σωκράτη Φάμελλο, όταν άλλοι προτάσσουν τις πολιτικο-ιδεολογικές πλατφόρμες των υποψηφίων (που δεν έχουν ακόμη δει, με εξαίρεση, ίσως, εκείνη του Παύλου Πολάκη). Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Σ. Φάμελλος θα αναφερθεί στο προγραμματικό πλαίσιο που προτείνει. Κατά συνέπεια, στάση αναμονής από τους «87»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου