Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Kh-59M2: Το ρωσικό Su-57 εξοπλίστηκε με νέο φονικό πύραυλο κρουζ εμβέλειας 300 χλμ-Γιατί τον τρέμει το ΝΑΤΟ;

 

Su-57
Ρωσία

Kh-59M2: Το ρωσικό Su-57 εξοπλίστηκε με νέο φονικό πύραυλο κρουζ εμβέλειας 300 χλμ-Γιατί τον τρέμει το ΝΑΤΟ;

Υλικό που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 19 Οκτωβρίου φέτος δείχνει ένα ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-57 Felon να μεταφέρει εξωτερικά δύο πυραύλους τύπου Kh-59M2 προκαλώντας διεθνείς εντυπώσεις

Το Παράλογο της Υπόθεσης

Μία εύλογη απορία πολλών χρηστών ήταν η εξής: γιατί το μαχητικό μετέφερε τον πύραυλο σε εξωτερική βάση όπλων; Όπως ξέρετε, τα αεροσκάφη χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) είναι σχεδιασμένα να μεταφέρουν τα όπλα τους σε ειδικές εσωτερικές θέσεις για να μειώσουν την διατομή ραντάρ τους. 

Όσο μικρότερη διατομή ραντάρ επιδεικνύει μία πλατφόρμα, τόσο μικρότερο είναι το αποτύπωμά της σε ένα εχθρικό ραντάρ.

Δεδομένου αυτού, πράγματι είναι άξιο απορίας γιατί το κορυφαίο μαχητικό της Μόσχας αποφασίστηκε να υπονομεύσει το stealth προφίλ του και να μεταφέρει τους δύο πυραύλους Kh-59M2 εξωτερικά.

Αν και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τον λόγο πίσω από αυτήν την απόφαση, στρατιωτικοί ειδικοί εικάζουν πως ο φονικότατος ρωσικός πύραυλος κρουζ Kh-59M2 δεν είναι σχεδιασμένος για να τοποθετείται σε εσωτερικές βάσεις όπλων μαχητικών.

Το Su-57 Γίνεται πιο Φονικό Από ΠοτέΕνσωματωμένο βίντεο

Αν και η Ρωσία διαθέτει μεγάλο αριθμό πυραύλων κρουζ τύπου Kh-59M2, σιγά σιγά αυτό το όπλο γίνεται ξεπερασμένο και σύντομα αναμένεται η απόσυρσή του. Ο πύραυλος Kh-59Mk2 όμως αναπτύχθηκε πολύ πρόσφατα και θεωρείται ο άξιος αντικαταστάτης του προκατόχου του.

Ο συνδυασμός Su-57 και Kh-59M2 αναμένεται να προσδώσει στην stealth πλατφόρμα της Μόσχας τρομερές επιθετικές δυνατότητες. Βέβαια ακόμη η ρωσική βιομηχανία δεν έχει προλάβει να παράξει τον πύραυλο σε σημαντική ποσότητα.

 [#Russie | #Ukraine Le chasseur Su-57 de cinquième génération équipé de deux missiles Kh-59 vole quelque part… 



6
Απάντηση
Αντιγραφή συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου