Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων των Navy SEAL κατά Πεκίνου- Ο πρόεδρος της Κίνας διέταξε τον στρατό του να «προετοιμαστεί για πόλεμο» (Βίντεο)

 

Παγκόσμια αναταραχή υπάρχει παντού και όλα τα σενάρια περί οικονομικού κραχ και τοπικών πολεμικών συγκρούσεων γίνονται πλέον πραγματικότητα, με αφορμή και την κόντρα ΗΠΑ-Ταιβάν .

Η Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων DEVGRU των 300 ατόμων του αμερικανικού Ναυτικού Navy SEAL Team 6 προετοιμάζεται για μια πιθανή κινεζική «εισβολή» στην Ταϊβάν .

 Επιχειρηματικό στοιχείο "H  DEVGRU θα έπαιζε σίγουρα ρόλο σε μια ευρύτερη σύγκρουση με την Κίνα. Εάν μιλάτε για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, αυτό θα σήμαινε μια απόφαση να πάει σε πόλεμο με την Κίνα για την Ταϊβάν. Σε αυτήν την κατάσταση, η DEVGRU πιθανότατα θα επιδιώξει στρατηγικούς στόχους να επιτρέψουν στον Μεγάλο Στόλο και στον στρατό να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο πρώην αξιωματικός της SEAL.Επιχειρηματικό στοιχείο "H  DEVGRU θα έπαιζε σίγουρα ρόλο σε μια ευρύτερη σύγκρουση με την Κίνα. Εάν μιλάτε για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, αυτό θα σήμαινε μια απόφαση να πάει σε πόλεμο με την Κίνα για την Ταϊβάν. Σε αυτήν την κατάσταση, η DEVGRU πιθανότατα θα επιδιώξει στρατηγικούς στόχους να επιτρέψουν στον Μεγάλο Στόλο και στον στρατό να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο πρώην αξιωματικός της SEAL.

Όταν όμως ο πρόεδρος μιας υπερδύναμης όπως αυτός της Κίνας δίνει εντολή για πολεμικές προετοιμασίες εν μέσω οικονομικών διακυμάνσεων, τότε σίγουρα τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

 Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε μονάδα πυραυλικών δυνάμεων, ( πρόκειται την επίλεκτη μονάδα που επιβλέπει τους πυρηνικούς και συμβατικούς πυραύλους της Κίνας), ο Σι έδωσε μια επιβλητική ομιλία απαιτώντας «να ενισχύσουν τη στρατηγική τους αποτροπή και να διασφαλίσουν τη μαχητική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή».

Η κινεζική διεύθυνση πυραύλων ελέγχει τα πυρηνικά όπλα και τις δυνατότητες των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εισβολής στην Ταϊβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου