Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024

Ένοπλες Συρράξεις 21.11.2024 - 15:10 Άφαντος ο Ζελένσκυ μετά την ρωσική επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο αφού κατάλαβε ότι η Μόσχα δεν μπλοφάρει πλέον

 

Σοκ και δέος επικρατεί στο Κίεβο, μετά την ρωσική βαλλιστική επίθεση με πύραυλο ICBM, ενώ σύσσωμη η ουκρανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή.

Ο λόγος είναι ότι η Μόσχα και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, έδειξαν ότι δεν μπλοφάρουν, και παρόλη την επίθεση και σήμερα ουρανικών πυραύλων Κρουζ, ξέρουν ότι τα ρωσικά αντίποινα θα είναι μεγάλα και σοβαρά.  

 Τεράστια ανησυχία στο Κίεβο αυτή τη στιγμή αναφέρουν κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο Ζελένσκι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια σήμερα το πρωί αφού η Ρωσία μόλις εκτόξευσε το πρώτο της ICBM (μη πυρηνικό ακόμη) προς την Ουκρανία.Ο λόγος είναι ότι η Μόσχα και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, έδειξαν ότι δεν μπλοφάρουν, και παρόλη την επίθεση και σήμερα ουρανικών πυραύλων Κρουζ, ξέρουν ότι τα ρωσικά αντίποινα θα είναι μεγάλα και σοβαρά.  

 Τεράστια ανησυχία στο Κίεβο αυτή τη στιγμή αναφέρουν κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο Ζελένσκι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια σήμερα το πρωί αφού η Ρωσία μόλις εκτόξευσε το πρώτο της ICBM (μη πυρηνικό ακόμη) προς την Ουκρανία.

Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει πια, η Δύση μόλις ξεσηκώθηκε.

Το τι θα πράξει η Ουκρανία, θα είναι μετά από διαβουλεύσεις  με τους Αμερικανούς κυρίως, ειδικά με τους στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ που βρίσκονται στην χώρα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκυ ανέφερε ότι η χερσόνησος της Κριμαίας, πρέπει να γίνει εκ νέου μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας μέσω της διπλωματίας

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που προτιμά η αμερικανική δεξιά, την οποία παραχώρησε μέσα σε τρένο κάπου στην Ουκρανία και μεταδόθηκε ολόκληρη χθες Τετάρτη, ο κ. Ζελένσκι εξήγησε πως η χώρα δεν αντέχει να χάσει τον αριθμό των ζωών που θα απαιτείτο για να ανακαταληφθεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις η στρατηγικής σημασίας χερσόνησος στη Μαύρη ΘάλασσαΩστόσο απέρριψε για ακόμη μια φορά την ιδέα πως θα πρέπει να εκχωρηθούν εδάφη που έχουν κυριεύσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Με την διπλωματία επιχειρεί και η Κύπρος να διώξει τους Τούρκους από το νησί εδώ και 50 χρόνια, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.  Η εφημερίδα Ukrainska Pravda, ένα μέσο ενημέρωσης με έδρα το Κίεβο, επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές λέγοντας ότι ο ρωσικός πύραυλος ήταν πράγματι ένα RS-26 «Frontier», ένας ICBM με στερεό καύσιμο που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία το 2012.

Η ρωσική επίθεση σήμερα το πρωί είχε στόχο επιχειρήσεις και υποδομές ζωτικής σημασίας, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, σε μια περίοδο κλιμάκωσης των κινήσεων στον πόλεμο που διαρκεί 33 μήνες.

Το Κρεμλίνο ανέπτυξε στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS για να εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ και μαχητικά MiG-31K για να εκτοξεύσει υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal σε μια υπολογισμένη προσπάθεια να βυθίσει την Ουκρανία στο σκοτάδι καθώς πλησιάζει ο άγριος χειμώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τις πόλεις Κρεμεντσούκ και Μυρχορόντ, ενώ οι περιοχές  του Κιέβου, της Οδησσού και του Σούμι, υπέστησαν μπλακ άουτ καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο έπεσε.

Το ΝΑΤΟ σήκωσε  πολεμικά αεροσκάφη F-16 πάνω από τη γειτονική Πολωνία, ενώ τα επίγεια συστήματα αεράμυνας και ραντάρ τέθηκαν στην «υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας» εν μέσω της ρωσικής επίθεσης.

Απαντώντας στις δηλώσεις της Ζαχάροβα για το άνοιγμα της βάσης αεράμυνας Redzikowo, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας επεσήμανε ότι δεν υπήρχαν πυρηνικοί πύραυλοι στην εγκατάσταση και ότι είναι καθαρά αμυντικού χαρακτήρα.

«Τέτοιες απειλές σίγουρα θα χρησιμεύσουν ως επιχείρημα για την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Πολωνίας και του ΝΑΤΟ, και θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, Pawel Wronski.

Το σύστημα αεράμυνας Aegis Ashore του ΝΑΤΟ αποτελεί ένα δίκτυο βάσεων που χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης ραντάρ από τα πολεμικά πλοία Aegis του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για τον εντοπισμό και την κατάρριψη επερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων με αμερικανικούς πυραύλους SM-3.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο ιστότοποι στο διαδίκτυο, ένας στη Ρουμανία και ένας στην Πολωνία, ενισχυμένοι από ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που βασίζεται στην Τουρκία και σε πλοία του αμερικανικού ναυτικού στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου