Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΥΡΩΠΗ «Βασίλης Κικίλιας» έγραφε ο φάκελος που εστάλη στο ΔΝΤ

«Βασίλης Κικίλιας» έγραφε ο φάκελος που εστάλη στο ΔΝΤ UPD

imf-bomb-.jpg

Παγιδευμένο δέμα εξερράγη - Τραυματίστηκε μία υπάλληλος | (AP Photo/Thibault Camus)
Μία υπάλληλος τραυματίας είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι. Σε εξέλιξη έρευνες των αρχών. Η υπάλληλος φέρει εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, αλλά η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.
Η έκρηξη στα γραφεία στο Παρίσι του ΔΝΤ προκλήθηκε από «σχετικά αυτοσχέδιο» μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε «αρκετά περιορισμένες ζημιές στο γραφείο» όπου εξερράγη, δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομίας Μισέλ Καντό σε σύντομη διάσκεψη Τύπου που δόθηκε στο σημείο.
Τόσκας: Ο φάκελος έφερε το όνομα «Βασίλης Κικίλιας»
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε ότι και αυτό το δέμα εστάλη από την Ελλάδα με τον υποτιθέμενο αποστολέα να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
(AP Photo/Thibault Camus)
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για το εκρηκτικό είναι αντίστοιχο με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πυροτεχνημάτων.
Από την περιοχή εκκενώθηκαν πολλοί άνθρωποι ως προληπτικό μέτρο, σύμφωνα με την Le Parisien, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας.
Η αυτόφορη έρευνα άνοιξε για απόπειρα δολοφονίας και καταστροφή με εκρηκτικά μέσα σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, και τρομοκρατική εγκληματική σύνδεση με κακοποιούς, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Οι έρευνες ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), διευκρινίζει η εισαγγελία.
(AP Photo/Thibault Camus)
Με δήλωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την επίθεση αναφέροντας «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας».
Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την έκρηξη «επίθεση». «Δείχνει πως είμαστε πάντα στο στόχαστρο» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, που βρισκόταν εκτός Παρισιού, συντόμευσε την επίσκεψή του μετά την έκρηξη στην οποία ήρθε να προστεθεί λίγο αργότερα πυροβολισμοί που προκάλεσαν τραυματισμούς σε ένα λύκειο της Γκρας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
(AP Photo/Thibault Camus)
Η εφημερίδα Le Figaro, επικαλούμενη πηγή της, αναφέρει ότι οι ερευνητές «ενστικτωδώς» συνδέουν το περιστατικό με το χθεσινό περιστατικό στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Κάνει, ακόμη, ειδική αναφορά στην ανάληψη ευθύνης από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου