Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αρχίζετε μάχη μεταξύ του σταυρού και της ημισελήνου»

«Αρχίζετε μάχη μεταξύ του σταυρού και της ημισελήνου» UPD

erdogan-ee-tourkia.jpg

Εκτός ορίων παραμένει ο Ταγίπ Ερντογάν | (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Συνεχίζει τις υψηλών τόνων δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει βαλθεί να φτάσει της σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ στα άκρα. Τώρα ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για «μαχη μεταξύ του χριστιανικού σταυρού και της μουσουλμανικής ημισελήνου» με αφορμή τις αποφάσεις για τη μαντίλα.
«Που είναι η ελευθερία της θρησκείας; Έχουν ξεκινήσει μια μάχη μεταξύ του χριστιανικού σταυρού και της μουσουλμανικής ημισελήνου. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πέραν αυτής. Το λέω ξεκάθαρα: Η Ευρώπη οδεύει προς τις ημέρες πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση.
Αναφορικά με τις εκλογές στην Ολλανδία ο Ερντογάν δήλωσε ότι μπορεί ο κ. Ρούτε να κέρδισε, αλλά έχασε έναν φίλο σαν την Τουρκία.
Σημείωσε, ακόμη, ότι τα 3 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής Ευρωπαίοι πολίτες έχουν τη δύναμη να εκλέξουν 30 βουλευτές στην Τουρκία.
«Πως μπορεί κάποιος να αγνοήσει τέτοια δύναμη; Τι κακό θα έκανε ένας πολιτικός εάν πήγαινε να πραγματοποιήσει μια προεκλογική καμπάνια;».
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η χώρα του δεν θα συμμορφωθεί με τη συμφωνία επανεισδοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Υποσχέθηκαν να καταργήσουν το θέμα της βίζας. Τώρα μιλούν για σχέδιο επανεισδοχής. Ποια επανεισδοχή; Ξεπεράστε το. Δεν αφήσατε στον υπουργό μου να μπει στην Ολλανδία, δεν δώσατε άδεια τον υπουργό Εξωτερικών να πάει στην χώρα και δεν τον αφήσατε να πάει στο προξενείο, το οποίο είναι δικό μου έδαφος. Και τώρα περιμένετε επανεισδοχή; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» είπε απειλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Εμείς καθορίσαμε το αποτέλεσμα!

Εκτός από τον Ταγίπ Ερντογάν, όμως υπάρχει και ο Μπιναλίο Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν καθοριστική η συμβολή της Τουρκίας στο αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών.
«Η Ευρώπη κάνει πολιτική ανάλογα με την Τουρκία. Δείτε την Ολλανδία. Η Τουρκία επηρέασε το αποτέλεσμα» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Κάποιες χώρες μιλούν για ευρωπαϊκές αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά εμείς είδαμε τα πραγματικά τους πρόσωπα την περασμένη εβδομάδα. Όταν έχουν να κάνουν με την Τουρκία είδαμε πως οι δικτατορίες τους υιοθετεί κατασταλτικές πρακτικές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου