Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Στον Εισαγγελέα σήμερα οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου


Αστυνομιικό όχημα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Στον Εισαγγελέα σήμερα οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Κατέθεσε σε βάρος τους μήνυση ο Πάνος Καμμένος για δημοσίευμα που αφορούσε τα κονδύλια για το προσφυγικό. Προσήλθαν αυτοβούλως στις αρχές, που τους έψαξαν το πρωί στα γραφεία του Φιλελεύθερου. Αντιδράσεις από την ΕΣΗΕΑ και την αντιπολίτευση.
Με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Πάνος Καμμένος.
Η μήνυση αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας για την κατάσταση στη Μόρια και τη διαχείριση των σχετικών ευρωπαϊκών πόρων.
Οι δημοσιογράφοι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετέβησαν αυτοβούλως στις 5 το απόγευμα στη ΓΑΔΑ, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τη μήνυση και παραπέμφθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, που χειρίζεται την υπόθεση, όπου μετέβησαν λίγο αργότερα και κρατήθηκαν.
Χθες το πρωί είχαν εμφανιστεί στα γραφεία της εφημερίδας, αναζητώντας τους, αστυνομικοί.
Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση τόνιζαν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες» και πως η κυβέρνηση, με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, «προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων».
«Δεν είχα ποτέ καμιά αρμοδιότητα στο προσφυγικό, ούτε σε κονδύλια της ΕΕ», έγραψε στο twitter ο Πάνος Καμμένος.
​Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ που καλεί την κυβέρνηση «να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό».
Για καθεστωτική αντίληψη και αυταρχισμό κατήγγειλαν με δριμύτητα την κυβέρνηση ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου