Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Σε κλοιό διαδηλώσεων το κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφίες)


Πορεία διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα

Σε κλοιό διαδηλώσεων το κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφίες)

© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σε κλοιό διαδηλώσεων βρέθηκε το πρωί το κέντρο της Αθήνας, όπου εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή των Ελλήνων.
Με βασικό σύνθημα την «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία με τελικό προορισμό τη Βουλή των Ελλήνων.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι διεκδικούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Πορεία διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα
  • Πορεία διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα
  • Πορεία διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα
1 / 3
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / GEORGE VITSARAS
Πορεία διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα
«Τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.
Παράλληλα με την πορεία της ΑΔΕΔΥ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και τα εργατικά συνδικάτα τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.
Και οι δύο πορείες έχουν ολοκληρωθεί, με τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας να είναι «ανοιχτοί». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανένα απρόοπτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου