Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Σε ύφεση η γερμανική οικονομία, πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ευρωζώνη


Οι σημαίες της ΕΕ και της Γερμανίας.

Σε ύφεση η γερμανική οικονομία, πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ευρωζώνη

© Sputnik / Igor Zarembo
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, παρουσίασε στο γ' τρίμηνο του 2018 η γερμανική οικονομία. Πού αποδίδεται η πτώση, ποιος ο ρόλος του Brexit.
Ύφεση για πρώτη φορά από το 2015 εμφάνισε η γερμανική οικονομία στο γ' τρίμηνο του 2018, σε μία ακόμη ένδειξη της οικονομικής στασιμότητας στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικής, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαίο επίπεδο, έναντι των εκτιμήσεων για συρρίκνωση της τάξης του 0,1%.
Η ύφεση της γερμανικής οικονομίας επέρχεται σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ευρωζώνη, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους κινδύνους της Ιταλίας, την αβεβαιότητα του Brexit, αλλά και τις αναταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο.
Σε ετήσιο επίπεδο, βέβαια, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 1,1% του ΑΕΠ, υπολειπόμενος ωστόσο των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αδύναμες επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας οφείλονται στον κίνδυνο ενός «σκληρού» Brexit, δεδομένων των στενών εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν κατέδειξαν ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1,7% του ΑΕΠ έως το 2020 —από 2,4% το 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου