Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Προετοιμασίες για το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία βάζει μπρος η βρετανική κυβέρνηση

Τερέζα Μέι.

Προετοιμασίες για το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία βάζει μπρος η βρετανική κυβέρνηση

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία επεξεργάζεται η βρετανική κυβέρνηση, μετά από τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και καθώς οι δοκιμασίες για την Τερέζα Μέι δεν έχουν τελειώσει.
Στο τραπέζι της Τερέζα Μέι και των υπουργών της, τίθεται το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, μετά από την απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού να αναβάλλει την ψηφοφορία που θα διεξαγόταν στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία, στην οποία είχε καταλήξει η Μέι με τις Βρυξέλλες.
Οι πιθανότητες για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία αυξήθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις και πλέον η βρετανική κυβέρνηση δρομολογεί τις προετοιμασίες, εξετάζοντας το πώς θα μπορούσε να διαχειριστεί ενδεχόμενο χάος, την επομένη του Brexit.
Με 100 ημέρες να απομένουν μέχρι την ημέρα της αποχώρησης, η Μέι εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση στήριξης για τη συμφωνία. Την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ανέβαλε την ψηφοφορία στη βρετανική βουλή, υπό τον φόβο ότι οι βουλευτές δεν θα έδιναν τηςν έγκρισή τους στη συμφωνία, πέρασε τη δοκιμασία της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από μερίδα βουλευτών του κόμματός της.
Η ίδια ξεκίνησε συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να λάβει εγγυήσεις για τη συμφωνία, προκειμένου να την καταστήσει πιο ελκυστική στα μάτια των βουλευτών, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαμηνύει πάντως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου