Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ξεκινά η διαδικασία για 639 προσλήψεις στις φυλακές

Φυλακές Κορυδαλλού

Ξεκινά η διαδικασία για 639 προσλήψεις στις φυλακές

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σε προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων διάφορων ειδικοτήτων για τις φυλακές της χώρας προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης με την όλη διαδικασία πρόσληψης να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας 639 προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων για τις φυλακές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι προσλήψεις αφορούν 258 υπαλλήλους στο νέο κατάστημα κράτησης Δράμας και 381 στις λοιπές φυλακές της χώρας.
Αναλυτικά, οι θέσεις προς πλήρωση είναι: 234 φύλακες, 204 εξωτερικοί φρουροί, 28 ιατροί, 51 νοσηλευτές, 25 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι, 5 κοινωνιολόγοι, 7 εγκληματολόγοι, 7 μηχανικοί, 11 πληροφορικοί, 53 διοικητικοί και 9 λοιπών ειδικοτήτων.
Η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η προκήρυξη, αλλά και η διαδικασία επιλογής, θα γίνει από το ΑΣΕΠ.
«Με την πλήρη στελέχωση των καταστημάτων κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια, όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου