Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Λεμέρ για Σύνοδο Κορυφής: «Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης»

ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ως απαραίτητη αλλά και εφικτή χαρακτήρισε μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, κ. Λεμέρ. Η Σύνοδος διεξάγεται με στόχο μία συμφωνία για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, εκτίμησε ότι μια συμφωνία είναι «εφικτή και απαραίτητη» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τον τρόπο ανάκαμψης της οικονομίας της ΕΕ μετά την πανδημία του κορονοϊού.
«Το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται σήμερα στις Βρυξέλλες είναι η παρουσία ή μη της Ευρώπης μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων τον 21ο αιώνα... Είναι το μέλλον της Ευρώπης που διακυβεύεται τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.
Σε αναφορά του σχετικά με τη στάση των λεγόμενων τεσσάρων «φειδωλών χωρών»(Ολλανδία, Σουηδία, Δανία και Αυστρία) ο Λεμέρ τόνισε ότι αυτές οι χώρες οφείλουν να ξεπεράσουν το προσωπικό τους συμφέρον και να κατανοήσουν το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης.
«Εύχομαι αυτές οι χώρες να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εθνικά τους συμφέροντα για να κατανοήσουν ότι υπάρχει ένα γενικό, ευρωπαϊκό συμφέρον».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάκαμψης προέβλεπε αρχικά 500 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ από δάνεια. Παρά ταύτα, οι «φειδωλές» χώρες επιθυμούν οι επιχορηγήσεις να πέσουν στα 250 δισ. ευρώ
Από την πλευρά τους, τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία είναι διατεθειμένες να ρίξουν το ποσό των επιχορηγήσεων στα 400 δισ. με τους τέσσερις «φειδωλούς» να το θεωρούν ακόμα υψηλό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου