Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Έρχεται «ψυχρό μέτωπο» και καταιγίδες από το βράδυ

 Βροχή και καταιγίδα στην Αθήνα, 1η Ιουνίου του 2020

ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Αλλάζει σταδιακά από σήμερα και αύριο το σκηνικό του καιρού στη χώρα με ισχυρές καταιγίδες, βροχές και κατά τόπους χαλάζι και χιονοπτώσεις.

Από τις νυχτερινές ώρες απόψε και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας καταφθάνει στη χώρα μας ψυχρό μέτωπο από την Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα, το νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σαρώσει την Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένονται, από τα δυτικά σε πρώτη φάση, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων σε νησιά του Αιγαίου ενώ σε ότι αφορά τα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις. Επιπλεόν η διέλευση του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι σύντομα με τον καιρό να παρουσιάζει γρήγορα βελτίωση από τα δυτικά.

H εξέλιξη της κακοκαιρίας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : METEO.GR
H εξέλιξη της κακοκαιρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου