Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Δερμιτζάκης: Επικίνδυνος ο εμβολιασμός με υψηλό αριθμό κρουσμάτων

 

COVID-19
Κρούσματα: 
66.061.803
Ανέρρωσαν: 
42.498.458

Θάνατοι: 
1.521.870
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (593)
Βρείτε μας

Για τη σημασία της μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού πριν την έναρξη του εμβολιασμού μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση το εμβόλιο μπορεί να καταστεί αναποτελεσματικό.

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ για την ανάγκη μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού προτού ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού διότι ενδέχεται το εμβόλιο να καταστεί μη αποτελεσματικό.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πολύ χαμηλό αριθμό κυκλοφορίας του ιού, ενώ κάνουμε τον εμβολιασμό για να μπορούμε να αποφύγουμε πιθανότητα να έχουμε κάποιο ανθεκτικό στέλεχος, το οποίο μετά θα επικρατήσει, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναρχίσουμε από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει εμβολιαστεί το 60%-70% του πληθυσμού. Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα, καθώς θα έχει δημιουργηθεί συλλογική ανοσία.

«Τα εμβόλια θα πάρουν χρόνο να προστατεύσουν κάθε άτομο ξεχωριστά, διότι όταν είναι δύο δόσεις, θα πάρει τουλάχιστον ένα με ενάμισι μήνα μέχρι να θεωρηθεί κάποιος ότι έχει την πλήρη αποτελεσματικότητα, ελπίζω μέχρι τον Μάιο να έχει ολοκληρωθεί αυτό».

Παράλληλα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι τα εμβόλια θα έρθουν γρήγορα και η συμμετοχή θα είναι μεγάλη

«Ο κόσμος ενημερώνεται ακόμα, έχει ενδοιασμούς επειδή βγήκε γρήγορα το εμβόλιο, ωστόσο πιστεύω ότ τελικά η συμμετοχή θα είναι μεγάλη» είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

Σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος καταστημάτων λιανικής, καφέ κι εστιατορίων με ταυτόχρονη ωστόσο τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης διασποράς του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου