Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Τζόνσον: Ενδείξεις ότι η μετάλλαξη του κορονοϊού ίσως είναι πιο θανατηφόρα

 

COVID-19
Κρούσματα: 
97.661.092
Ανέρρωσαν: 
53.886.946

Θάνατοι: 
2.094.870
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ανησυχητικά νέα σχετικά με την μετάλλαξη της COVID-19 μοιράστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βαθμό θνησιμότητας, δήλωσε την Παρασκευή ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ την Παρασκευή ο κ. Τζόνσον υπογράμμισε πως: «Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι, πέραν του ότι εξαπλώνεται πιο γρήγορα, φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι η νέα παραλλαγή –η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία– ενδέχεται να συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επεσήμανε πως σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία και τα δύο εμβόλια που χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, επί του παρόντος παραμένουν αποτελεσματικά.

«Tα εμβόλια που διαθέτουμε είναι αποτελεσματικά τόσο έναντι της παλιάς παραλλαγής όσο και αυτής της νέας παραλλαγής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου