Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ !

 Lockdown στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (956)
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με τον κορονοϊό, κρούουν οι ειδικοί.

Ανήσυχοι για την πορεία της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα με τους επιδημιολογικούς δείκτες να παρουσιάζουν αργή αποκλιμάκωση, εμφανίζονται ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής και η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης, επεσήμανε πως αν υπάρξει ταυτόχρονο άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και γυμνασίων, θα έχουμε μεγαλύτερα διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Μάλιστα, προτείνει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και με επιδοτήσεις για την απολύμανση του αέρα των εσωτερικών χώρων ενώ διαφωνεί με το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός ίσως από την Γ’ Λυκείου, καθώς: «ταυτόχρονο άνοιγμα δευτεροβάθμιας και λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό».

«Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση», ενώ αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά «θα πάμε καλά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η κ. Παγώνη εμφανιζόμενη στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως στις 11 με 12 Ιανουαρίου, αναμένονται τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι ειδικοί είχαν εκφράσει ήδη την ανησυχία τους για την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τόσο στις γιορτές όσο και στα Θεοφάνεια, με τις εικόνες συνωστισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη η ανοσία της αγέλης μέσω των εμβολιασμών θα επιτευχθεί στο τέλος του χρόνου, στην καλή περίπτωση, ενώ αν δεν υπάρξει κανονικά άνοιγμα της αγοράς μέχρι τον Ιούνιο θα  παρατηρηθεί και μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων.

Όπως πρόσθεσε ο καθηγητής προς το φθινόπωρο θα υπάρξει μια καλυτέρευση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας, ενώ προειδοποίησε πως αν το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού αρχίσει να εξαπλώνεται και να κυριαρχεί: «τότε οι υπολογισμοί ξαναρχίζουν από την αρχή».

Με τησ σειρά της, η κ. Παγώνη θεωρεί πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα «σίουρα μετά το καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου