Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Επιστρέφει στο «κόκκινο» η Κάλυμνος;

 Επιστρέφει στο «κόκκινο» η Κάλυμνος;

Κάλυμνος (Φωτογραφία Αρχείου)

Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Σοβαρούς φόβους ότι η Κάλυμνος κινδυνεύει να βρεθεί ξανά σε καθεστώς πιο αυστηρού lockdown, αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση, εκφράζει ο δήμαρχος του αιγαιοπελαγίτικου νησιού, με τον Δημήτρη Διακομιχάλη να υπενθυμίζει ότι ζητούσε επιτακτικά να μην ανοίξουν εκεί τα σχολεία, χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ωστόσο, ως συνήθως, δεν εισακούστηκε από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

Αιτία για την ανησυχία που ξαναφουντώνει στο νησί των Δωδεκανήσων είναι η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, κατά κύριο λόγο μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Οι χθεσινοί έλεγχοι για τον νέο κορονοϊό στην Κάλυμνο εντόπισαν 12 νέα κρούσματα, περίπου δύο εβδομάδες αφότου το νησί βγήκε από το «κόκκινο». Σήμερα το πρωί, σε νέα rapid test, εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Χώρα Καλύμνου, όπου βρίσκονται δύο Δημοτικά σχολεία και το Γυμνάσιο, όπου κατά πως φαίνεται, υπάρχουν αρκετά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ η Covid-19 φαίνεται ότι έχει αγγίξει και την εκκλησία της περιοχής. Η ιχηλάτηση έχει προχωρήσει αρκετά, ενώ η προσέλευση του κόσμου στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τεστ κορονοϊού, είναι μεγάλη.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπευθύνων της Εκπαίδευσης και την Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας είναι συνεχείς και αύριο το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η πρόταση για το ποια σχολεία θα κλείσουν.

Όλα δείχνουν, αυτή τη στιγμή, ότι πιθανότατα θα κλείσουν δυο Δημοτικά σχολεία και ένα Γυμνάσιο. «Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της τελικής ιχνηλάτησης» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου παράγοντας της Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου