Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ?Lockdown: Εισήγηση να μπουν σε «βαθύ κόκκινο» ακόμη εννέα περιοχές

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1726)
 0  0  0
Βρείτε μας

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να μπουν σε «βαθύ κόκκινο» ακόμη τέσσερις περιφερειακές ενότητες αλλά και πέντε δήμοι. Ποιες περιοχές αφορά.

Υπέρ της επιβολής ενός σκληρού lockdown σε ακόμη εννέα περιοχές φέρεται πως τάσσεται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει από το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το STAR, οι ειδικοί εισηγούνται να «βαφτούν» με «βαθύ κόκκινο» συνολικά τέσσερις νέες περιφερειακές ενότητες αλλά και πέντε δήμοι, ενώ η παράταση του ολικού lockdown στην Αττική για ακόμη μια εβδομάδα θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον δηλαδή μέχρι και την 22α Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται προς την κυβέρνηση να μπουν σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου οι ακόλουθες περιοχές:

  • Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
  • Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς
  • Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
  • Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Επίσης, η εισήγηση περιλαμβάνει και πέντε δήμους:

  • Κατερίνη
  • Ιωάννινα
  • Σκιάθου
  • Χανιά
  • Μέτσοβο

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά στις 18:00 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Καθαρά Δευτέρα με μέτρα

Πάντως, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, σε πλήρη ισχύ θα είναι οι γνωστοί περιορισμοί στις μετακινήσεις μας όμως το πέταγμα του χαρταετού θα μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ειδικότερα, όσοι ενδιαφέρονται για... «αμόλα καλούμπα» θα μπορούν να το κάνουν κανονικά με την αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033, αλλά όσοι μένουν μακριά από πάρκα θα πρέπει να φτάσουν εκεί με τα πόδια ή με το ποδήλατό τους.

Υπενθυμίζεται πως για τον κωδικό 6 στο 13033 ορίζεται ρητά η απαγόρευση της χρήσης οχήματος, ενώ τελικά τα μεγάλα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά παρά τη συζήτηση που άνοιξε και έλεγε για «λουκέτο».

«Έχουμε το πάρκο Τρίτση, το Πεδίο του Άρεως και το Αττικό πάρκο στην Περιφέρειά μας. Θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα μέτρα και συστάσεις, να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους. Άρα, η διάθεσή μας, αν δεν δοθεί διαφορετική εντολή, είναι να έχουμε ανοιχτά τα πάρκα της ευθύνης μας. Η ατομική ευθύνη όλων θα πρέπει να είναι δυνατή. Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. Θα πρέπει να τηρούνται οι συστάσεις από όλους μας» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Αττική Γιώργος Πατούλης, ενημερώνοντας για τις προθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου