Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Φιάσκο με τα self test της SwissMed

 Φιάσκο με τα self test της SwissMed

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ



Έκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρεία που συστήθηκε έξι μήνες πριν από το διαγωνισμό για την προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ.
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την SwissMed από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ. Η εταιρεία «ελβετικής έμπνευσης» δεν μπόρεσε να παραδώσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μέσα στο συμβατικό χρόνο που όριζε η σύμβαση με αποτέλεσμα την κατάπτωση και της εγγυητικής που είχε καταθέσει.

Την ιστορία με τα self test και το διαγωνισμό που στήθηκε με προχειρότητα παραμονή της 25ης Μαρτίου και έληξε σε τρεις μέρες ανέδειξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερώτηση προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν απαντήθηκε ποτέ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB αναφέρθηκε στην «εταιρεία-φάντασμα που απασχόλησε τον Τύπο, καθώς δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο, ενώ αντιθέτως έχει άλλες περίεργες σχέσεις...».

Η «Εφ.Συν.» σε ρεπορτάζ της στις 6 Απριλίου 2021 (Καρτέλ, ψέματα, αρπαχτές και αυτοδιαγνώσεις) είχε αποκαλύψει πως η έναρξη της εταιρείας Swissmed έγινε στο όνομα συγγενούς (πρώτου βαθμού) επιχειρηματία ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα ενώ και πως δεν διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια για τέτοιου είδους έργα.

Εκτός από τη Δώρα Αυγέρη και ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο θέμα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ακόμα ένα θέμα που χρήζει απάντησης από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους αναφέροντας πως η Swiss Med «άλλαξε χέρια δύο μέρες μετά τη δουλειά...».

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πως τα αδέλφια Πιπερίδη (SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ) μεταβίβασαν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρίας σε άλλη εταιρεία που συνδέεται με τη γνωστή αλυσίδα φούρνων «Το χωριάτικο».

«Πρέπει να έπεσε πολλή δουλειά στο Μαξίμου βράδυ Σαββάτου για να βρεθεί το αποσμητικό που θα κρύψει την μπόχα. Αλλά η μυρωδιά της σαπίλας δεν καλύπτεται με τίποτα!» σχολίασε η Δώρα Αυγέρη μετά το νέο κυβερνητικό φιάσκο.

Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα (19 Απριλίου) είναι η προγραμματισμένη η διάθεση χιλιάδων οικιακών τεστ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και είναι άγνωστο αν μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη θα υπάρχει η απαιτούμενη επάρκεια των τεστ στα φαρμακεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου