Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τους γάμους: Δεν αναμένεται να βγει "λευκός καπνός

 


Βρείτε μας
Με θέμα την κατάργηση του ορίου καλεσμένους στους γάμους συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.
Συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνώμων ώστε να γίνει μία εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας, αλλά και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα στην άρση των περιορισμών.
Στο τραπέζι της συζήτησης θα πέσει σήμερα το θέμα των γάμων και της κατάργησης του περιορισμού των 100 καλεσμένων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από πλευράς τους καθώς κρίνουν πως τα δεδομένα δεν είναι κατάλληλα για μία τέτοια κίνηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επιβεβαίωσε πως θα συζητηθεί το ζήτημα ωστόσο, ξεκαθάρισε πως "θα πρέπει να κρίνει η επιτροπή τι θα δεχτεί".
"Θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων στα κτήματα" είχε πει προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως "το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια".
3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.05.2021
Ελλάδα
Σχολεία: Καραντίνα 10 ημερών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα εξεταστούν θετικοί

Ανησυχία για τη χαλαρότητα

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες είναι έντονος ο προβληματισμός που υπάρχει σε ειδικούς και κυβέρνηση για τη χαλαρότητα που υπάρχει μετά την άρση του lockdown.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επεσήμανε πως θα πάμε σε επέκταση των ελέγχων.
«Εντείνουμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε το Σαββατοκύριακο. Θα γίνουν έλεγχοι και στους χώρους της εστίασης ή όπου κρίνεται ότι μπορεί να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις ή τα ωράρια, αλλά και σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, διότι παρατηρείται μια χαλάρωση από τους πολίτες ως προς αυτό το μέτρο. Μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα» είπε, ειδικότερα, στον ΣΚΑΪ.
Εμβόλιο Pfizer στο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.05.2021
Ελλάδα
Μέσα στον Ιούνιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 20-29
Σύμφωνα με την ίδια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και παρότι υπάρχει διάχυτη κούραση δεν πρέπει να πέσουν στην «παγίδα».
Ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε πως γίνονται καθημερινά περί τους 70.000 ελέγχους και επιβάλλονται 300 - 350 πρόστιμα.
Όσον αφορά στις φωνές περί τοπικών lockdown σε περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία, η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε: «Απεύχομαι να υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, ωστόσο αν υπάρξουν θα δούμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου