Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Γιατί αποφασίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ - Τι θα συμβαίνει με τους αρνητές

 


To εμβόλιο της Moderna - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.05.2021
Βρείτε μας
Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό βρίσκεται σε εξέλιξη, καταρχάς για τους υγειονομικούς, με χρονικό ορίζοντα τον Σεπτέμβρη, λένε κυβερνητικές πηγές στο Sputnik."Είναι αντισυνταγματικό" υποστηρίζει ο εργατολόγος κ. Σαπουντζάκης.
Ανοίγει η «κερκόπορτα» ακόμη και για την αποβολή από το Δημόσιο, μετά την αιφνιδιαστική «πρόβα τζενεράλε» του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής, τα οποία, στο μεταξύ, πρόλαβαν να αντιδράσουν εντονότατα μετά τη διαταγή του Αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη για επιβεβλημένο εμβολιασμό κατά της COVID-19, ως τις 11 Ιουνίου;
Εμβόλιο κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.05.2021
Ελλάδα
Στην ΕΜΑΚ οι πρώτοι "υποχρεωτικοί" εμβολιασμοί στην Ελλάδα
«Πρώτον, η υποχρεωτικότητα αφορά μόνο στα ΕΜΑΚ και όχι σε όλη την Πυροσβεστική, διότι υπήρξε παρανόηση, και δεύτερον κανείς δεν αποβάλλεται, κανείς δεν απολύεται, όπως διακινείται, απλώς ο ανεμβολίαστος μετακινείται εσωτερικά σε άλλη υπηρεσία» διευκρινίζουν στο Sputnik κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι το συγκεκριμένο σώμα, «αν νοσήσει, είναι αναντικατάστατο».
«Πρόκειται για ανθρώπους που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να χωθούν κάτω από τσιμέντα για να διασώσουν καταπλακωμένους ανθρώπους ή παιδιά από πηγάδια και φαράγγια. Αν νοσήσουν, απλούστατα διάσωση δεν θα μπορεί να γίνει» μας τονίζουν οι πηγές, επιβεβαιώνοντας ωστόσο την «ανοικτή συζήτηση» που έχει ξεκινήσει στην κυβέρνηση για «διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο».
«Η υποχρεωτικότητα θα αφορά στους υγειονομικούς καταρχάς, και όχι τόσο τους αστυνομικούς» διευκρινίζουν, την ώρα που ήδη ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, με την προοπτική του υποχρεωτικού εμβολίου στο Σώμα ανοικτή, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα προσφύγει τη δικαιοσύνη, καθώς «η υποχρεωτικότητα είναι αντισυνταγματική».
Τιμητική υποδοχή της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ από την Αλβανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.05.2021
Ελλάδα
Γιατί έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός της ΕΜΑΚ – Οι εξηγήσεις από την κυβερνητική εκπρόσωπο
Στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ η εκτίμηση είναι ότι «η αρχή γίνεται δοκιμαστικά με τα ΕΜΑΚ για να μετρήσουν αντιδράσεις και θα περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβρη για να κινηθούν περισσότερο».
Μια προσφυγή της Αστυνομίας όντως θα έκρινε αντισυνταγματική την υποχρεωτικότητα;
«Απόλυτα» απαντά ο γνωστός εργατολόγος Παναγιώτης Σαπουντζάκης. «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι όντως αντισυνταγματική, καθώς περιορίζει την ελευθερία του ατόμου στον τρόπο που θα διαθέσει το σώμα του, την υγεία του, κάτι που είδαμε και την περίπτωση του Κουφοντίνα με την τροφή. Δεν γίνεται τους αρνητές να τους πετάνε εκτός».
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.05.2021
Ελλάδα
Πρόεδρος πυροσβεστών: Κανείς στην ΕΜΑΚ δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί - Μας ενοχλεί η απειλή
Το τελεσίγραφο πάντως του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής σε όσους υπηρετούν στα ΕΜΑΚ να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, είναι στενό: μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2021.
Σε αντίθετη περίπτωση, όσοι αρνούνται το εμβόλιο, θα αντικαθίσταται τάχιστα από συναδέλφους τους, που έχουν εμβολιαστεί και οι ανεμβολίαστοι θα μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου