Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ν.Τραμπ: «Θα κάνω τις ΗΠΑ πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων» Όπως τόνισε «θα διορίσει αμέσως ένα προεδρικό συμβούλιο Bitcoin και κρυπτονομισμάτων» 28.07.2024 | 07:44

 

pronews.grΟ υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για τα κρυπτονομίσματα, τόνισε πως αν επανεκλεγεί θα καταστήσει τις ΗΠΑ παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων. 

Παράλληλα ανέφερε ότι θα απολύσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) από την πρώτη ημέρα και ότι θα σχηματίσει στρατηγικό απόθεμα από Bitcoin για λογαριασμό των ΗΠΑ.Ο Τραμπ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Bitcoin 2024, μια συγκέντρωση μεγάλων ονομάτων του κλάδου στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Το πλήθος αντέδρασε με ζητωκραυγές όταν είπε ότι θα απολύσει τον Γκάρι Γκένσλερ, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της SEC από τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.Ο Γκένσλερ συντόνισε μια κίνηση καταστολής της βιομηχανίας κρυπτομισμάτων,. Μεταξύ άλλων η SEC απήγγειλε κατηγορίες κατά του «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Στην ομιλία του ο Τραμπ ξεδίπλωσε και άλλες ιδέες για τον κλάδο εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Θα κρατήσει το σύνολο των Bitcoin που κατέχει ή αποκτά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να προσθέσει ότι θα είναι ένα «εθνικό απόθεμα Bitcoin».

Ακόμη είπε ότι «θα διορίσει αμέσως ένα προεδρικό συμβούλιο Bitcoin και κρυπτονομισμάτων».Μίλησε, τέλος, για την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, οπότε υποσχέθηκε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας ειδικά για αυτόν τον σκοπό και ότι θα χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου