Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Πυροσβέστης πήγε στα επείγοντα και του ζήτησαν να πληρώσει 20 ευρώ

 pyrosvestes

φωτογραφία αρχείου | Eurokinissi


«Ντροπή να έρχεται κάποιος τραυματίας από τον πόλεμο και να του ζητάς να πληρώσει στο δημόσιο νοσοκομείο την περίθαλψη...», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι εθελοντής πυροσβέστης που συμμετείχε σε κατάσβεσης φωτιάς και –αισθανόμενος δυσφορία– μετέβη σε νοσοκομείο, κλήθηκε στη συνέχεια να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο πυροσβέστης επιχειρούσε στις φωτιές της Κορινθίας μαζί με ομάδα εθελοντών από την Αλβανία. Το απόγευμα αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Αιγίου για εξετάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε εάν είχε κάρτα Ευρωπαίου Πολίτη και ΑΜΚΑ. Όταν ο πυροσβέστης απάντησε αρνητικά, τού ζήτησαν να πληρώσει 20 ευρώ, που είναι το εισιτήριο της εξέτασης.

«Επειδή δεν τα είχε τα 20 ευρώ - και πως να τα είχε, μαυρισμένος από τους καπνούς - αναγκάσθηκε και τα πλήρωσε ο αξιωματικός πυροσβέστης Έλληνας που τον συνόδευε. Τι να πεις για αυτόν το υπερβάλλοντα ζήλο του υπαλλήλου να εφαρμόσει το κανονισμό; Ντροπή να έρχεται κάποιος τραυματίας από τον πόλεμο και να του ζητάς να πληρώσει στο δημόσιο νοσοκομείο την περίθαλψη. Ο υπάλληλος θα μπορούσε να απευθυνθεί στη διοίκηση πριν πάρει τα 20 ευρώ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι ο πυροσβέστης διακομίστηκε τελικά στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 20 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ»

Οι φωτιές καίνε τα δάση στη Κορινθία.
Εθελοντές δασοπυροσβέστες έρχονται από την Αλβανία να συνδράμουν.
Ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης αλβανικής καταγωγής 2/10/2024 στις 5 το απόγευμα αισθάνεται δυσφορία φορώντας τη στολή του μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αιγίου.
Εκεί στα επείγοντα οδηγήθηκε στα ιατρεία για εξέταση. Ο αρμόδιος υπάλληλος ρώτησε εάν είχε κάρτα Ευρωπαίου Πολίτη, εαν έχει ΑΜΚΑ.
Επειδή δεν είχε του ζήτησαν να πληρώσει το εισιτήριο της εξέτασης που είναι 20 ευρώ.
Επειδή δεν τα είχε τα 20 ευρώ και πως να τα είχε μαυρισμένος από τους καπνούς αναγκάσθηκε και τα πλήρωσε ο αξιωματικός πυροσβέστης Έλληνας που τον συνόδευε.
Τώρα τι να πεις για αυτό το υπερβάλον ζήλο του υπαλλήλου να εφαρμόσει το κανονισμό.
Ντροπή να έρχεται κάποιος τραυματίας από τον πόλεμο και να του ζητάς να πληρώσει στο δημόσιο νοσοκομείο την περίθαλψη.
Ο υπάλληλος θα μπορούσε να απευθυνθεί στη διοίκηση πριν πάρει τα 20 ευρώ.
Ντροπή.
Για να μην ξανασυμβεί ας διορθωθεί η υπουργική απόφαση.
Μάλιστα ο τραυματίας εθελοντής δασοπυροσβέστης χρειάσθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ριο. Εκει δεν του ζήτησαν ευτυχώς χρήματα. Τώρα είναι στην Αλβανία. Και να θέλουμε να επιστρέψουμε τα χρήματα στον αξιωματικό δεν μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου