Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Φάμελλος κατά Κασσελάκη: Αδιανόητο να είναι υποψήφιος αν δεν αποσύρει το εξώδικο

 

Φάμελος - Κασσελάκης
Αιχμές Φάμελλου κατά Κασσελάκη | Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για καταστροφικές επιλογές κι έθεσε το διακύβευμα για την επόμενη ημέρα.

Την ώρα που τα αντίπαλα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για μια μάχη δίχως αύριο στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου και η πρόσκληση Πολάκη είναι στον αέρα, οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος συνεχίζουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, απευθύνοντας κάλεσμα προς όσους έχουν απογοητευτεί να επιστρέψουν πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μίλησε για καταστροφικές επιλογές του πρώην προέδρου και επέκρινε τις τελευταίες του κινήσεις, ιδιαίτερα την αποστολή εξωδίκου για το θέμα του πόθεν έσχες.

Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε «ο λόγος για τον οποίο διαφώνησα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε συνεχώς λαθεμένες επιλογές. Υπήρχε πρόταση που ήθελε να καταργήσει τις οργανώσεις. Εγινε λόγος για κουκούλες, μετά ήρθε και το εξώδικο» για να συμπληρώσει «εγώ τήρησα απαρέγκλιτα τους κανόνες. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε εξώδικο ο πρόεδρος; Τα πόθεν έσχες δόθηκαν για να δημοσιοποιηθούν, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Τα δώσαμε για να αναρτηθούν. Το διακύβευμα είναι αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. Εγώ θα είμαι και την επόμενη μέρα. Εγώ κάνω ότι μπορώ να μην αλλοιωθεί η ταυτότητά μας, να έχει ο κόσμος ένα κόμμα να στηριχθεί. Επικαλούμαι το δικαίωμα που έχω για τη διεκδίκηση της προεδρίας. Δεν φοβάμαι την ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει σελίδα γιατί η προηγούμενη σελίδα ήταν καταστροφική. Η δική μου υποψηφιότητα εξασφαλίζει ενότητα και σοβαρότητα».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι είναι αδιανόητος να είναι υποψήφιος κάποιος που έστειλε εξώδικο στο κόμμα.

«Ως υποψήφιος πρόεδρος θέλω να έχουμε νίκη των απόψεων που εγώ πρεσβεύω. Η βάση πρέπει να τοποθετηθεί. Δεν θέλω να γίνει διχαστικά αυτό. Εγώ πρότεινα στον πρώην πρόεδρο να μην πάμε σε μομφή.Ο πρώην πρόεδρος δεν το δέχθηκε και προκάλεσε να πάμε σε μομφή. Υποτίμησε τη δημοκρατική ανάγκη και το κριτήριο της Κεντρικής Επιτροπής. Με τόσα λάθη μπορεί ένα πρόσωπο να γίνει πρόεδρος και να του εμπιστευτούμε το μέλλον; Θεωρώ αδιανόητο να είναι υποψήφιος κάποιος που έκανε εξώδικο στο κόμμα. Του έχω ζητήσει να το αποσύρει. Δεν το έκανε. Προτιμώ όμως τη διαγραφή πολιτικών, όχι προσώπων. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η κατηγορία της διαπλοκής και το εξώδικο. Θεωρώ από την πλευρά της γραμματέως διευκρίνιστηκε ότι δεν έγινε διαρροή από το ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου