Κυριακή 12 Απριλίου 2015

''ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ''.

''ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ''...

 «Σοκ και δέος» θα έλεγε κανείς ότι είναι η ιδανική έκφραση για να περιγράψει το σκηνικό των συνομιλιών...
ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να αναλάβει και να υλοποιήσει η ελληνική πλευρά.


Στην κυριακάτικη έκδοσή της, η γερμανική εφημερίδα FAZ αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης είναι απογοητευμένοι από τις συνομιλίες με την Αθήνα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ: «Οι χώρες της ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως ''σοκαριστική''».

Η απογοήτευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει να κάνει με την άρνηση της Αθήνας, έτσι όπως προέκυψε από τις πρόσφατες συνομιλίες, να προχωρήσει στα μεταρρυθμιστικά μέτρα. Στέλεχος της ευρωζώνης που πήρε μέρος στις συζητήσεις δήλωσε πως η ελληνική πλευρά δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει για μείωση των συντάξεων του Δημοσίου.

Μάλιστα, αναφέρει πως οι Έλληνες έστειλαν νέο εκπρόσωπό τους, τον Νίκο Θεοχαράκη, που συμπεριφέρθηκε σαν «οδηγός ταξί» και τους είπε ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ξεμείνει από χρήματα. Κάτι που, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν, απαντώντας ότι η Αθήνα θα μπορούσε να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

«Αν δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα» είπαν χαρακτηριστικά.

Κατά τη FAZ, οι εκπρόσωποι του EuroWorking Group έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση διορία έως τις 20 Απριλίου, προκειμένου να υποβάλει αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να γίνει η τελική αξιολόγηση στις 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Brussels Group, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση καθορίστηκε η ατζέντα των προσεχών συζητήσεων, που πλέον θα γίνεται ανά θεματική ενότητα (ασφαλιστικό, φορολογικό, χρηματοοικονομικά κλπ), όπως προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση του κυρίου Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και κατά το πρόσφατο EuroWorking Group.

Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να απεμπλακούν οι συζητήσεις, με προοπτική, ενδεχομένως, να γίνεται τμηματική καταβολή δόσεων κάθε φορά που κλείνει μια θεματική ενότητα και να προλάβουμε να φτάσουμε σε συμφωνία έως τις 24 Απριλίου, σε επίπεδο Eurogroup.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Μαρσέλ Φράτσερ, εκτιμά ότι, ξεκάθαρα, η Ελλάδα θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τα επόμενα τρία χρόνια, υπολογιζόντας πως θα απαιτηθούν περί τα 30 με 40 δισ. ευρώ.

Ενα τρίτο πρόγραμμα θα συνοδεύεται απαραιτήτως με νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα, εξηγεί ο κ. Φράτσερ, που ηγείται ενός εκ των σπουδαιότερων κέντρων οικονομικής σκέψης στην Ευρώπη.

Επισημαίνει επίσης πως, για να εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές, χρειάζεται χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εκτός Ουκρανίας αλλά και εκτός Ελλάδας η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων F-16 από Έλληνες

  «Η Αθήνα υπέγραψε διμερή συμφωνία ασφαλείας με το Κίεβο και ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει την εκπαίδευση των F-16 για Ουκρανούς πιλότους κα...