Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πολιτικές αντιδράσεις από την κατάθεση Πουλή στην εξεταστική

Πολιτικές αντιδράσεις από την κατάθεση Πουλή στην εξεταστική

pavlos-polakis.jpg

Παύλος ΠολάκηςO αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Πρωτοφανή ψεύδη» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, τα όσα κατέθεσε χθες (Πέμπτη) ο Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, προϊστάμενος της δομής για τους οροθετικούς από τον Οκτώβριο του 2009, μέλος της επιτροπής προμηθειών του Κέντρου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014.
Στην ανακοίνωσή της που είχε προηγηθεί η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι «η αποκάλυψη του Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη - εφόσον επιβεβαιωθεί - εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του Υπουργείου» και καλούσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία και να της απαντήσει «αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη» και τη Δικαιοσύνη «να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση».
Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ένα παρατεταμένο αντιπολιτευτικό παραλήρημα, ως μέλος της Ν.Δ. που είναι -όπως διευκρίνισε-  ο Στ. Πουλής μεταξύ άλλων καταγγελιών ήταν κατηγορηματικός ότι συνέλαβε την εταιρεία security που διαχρονικά φυλάει το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ «επ' αυτοφώρω, παράνομα να βρίσκεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, να έχει αποκλείσει παράνομα το κτήριο με εντολή της Διοίκησης και να νοθεύει και να παρεμβαίνει στο Πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίοδο 2013-2014 που ήταν η υπουργική θητεία του κυρίου Γεωργιάδη».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του πρόσθεσε πως «αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες των αρχείων τα μητρώα και τα πρωτόκολλα τα οποία αφορούν στην περίοδο 2013 - 2014, που ήταν υπουργική θητεία του κ. Γεωργιάδη και την ίδια περίοδο εμείς ως εργαζόμενοι δεχόμασταν πιέσεις από συμβούλους του κ. Πολάκη να προχωρήσουμε σε ψευδείς βεβαιώσεις αναφορικά με το ζήτημα των είκοσι τριών συνεργατών, προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα στον κ. Γεωργιάδη».
Σημειώνεται ότι προκειμένου να μην απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν την επίμαχη περίοδο την οποία η εξεταστική επιτροπή έχει κληθεί να βάλει στο μικροσκόπιο, ο Σταμάτης Πουλής, που εμφανίστηκε και κατέθεσε την Πέμπτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής καταγγελτικός σε κάθε περίπτωση σαν να μην είχε αίσθηση του πού βρίσκεται, καταφερόταν κατά πάντων των μελών της σημερινής κυβέρνησης, με ιδιαίτερη εμμονή όμως στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας στη Ν.Δ. δηλώνει ότι είναι ξεκάθαρο και μέσα από τη χθεσινή κατάθεση του Στ. Πουλή ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη η οποία μπορεί και θα καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το απόστημα της διαφθοράς που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο για πάνω από είκοσι χρόνια αποτέλεσε τον μαυσωλείο διαπλοκής,  ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης λόγω της σκανδαλώδους διαφήμισης αλλά και προνομιακό πεδίο διορισμών "ημετέρων"».
Επιπλέον ότι οι έρευνες από τις δικαστικές αρχές που με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου από τότε που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες από την σημερινή κυβέρνηση ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παράλληλα με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως από τις εργασίες της εξεταστικής.
«Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί έχει κάνει τόσο τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας όσο και μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ με οργανική σχέση, ρόλο και απολαβές από το φαγοπότι των προηγούμενων χρόνων να χάσει τον ύπνο τους (ήδη τρεις έχουν απολυθεί). Κατανοώ απόλυτα το πόνο τους για την εξουσία και το χρήμα που έχασαν... Κατανοώ απόλυτα το φόβο για τη νέμεση που έρχεται... Για αυτό το λόγο κόψτε πίτες, πετάξτε λάσπη στα ΜΜΕ που ταΐζατε πριν για όσο καιρό μπορείτε ακόμα, αλλά ταυτόχρονα πάρτε και προμήθειες για το χειμώνα που έρχεται... θα κάνει πολύ κρύο...». 
Σε υστερόγραφο σημειώνει ότι όσα στοιχεία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνέλεξε ως όφειλε από τις εκθέσεις των επιθεωρητών, τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα αρχεία του υπουργείου Υγείας, πλέον βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων και της εξεταστικής επιτροπής. «Το ποιοι  παραποίησαν στοιχεία ή έκρυβαν κούτες στα σπίτια τους ή ψευδομαρτυρούσαν ή έβγαζαν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού θα αποδειχθεί πολύ σύντομα... Και δεν είμαστε εμείς αυτοί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...