Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Φωτιά στη Σταμάτα: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – «Δίνουμε μάχη για τα σπίτια, προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο»


Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Μαίνεται ακόμα το πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα Αττικής με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην προσπάθειά τους συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:08

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά :

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι’ αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες «γλείφουν» και σπίτια».

Επιχειρούν 2 ερικσον #φωτια #σταματα
33
4
Αντιγραφή συνδέσμου στο Twee


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...