Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Τζούφιο» το εμβόλιο της Pfizer - Ισραήλ: 1.911 νέα κρούσματα - Ξεκινάει εμβολιασμούς και σε 5χρονα παιδιά!

 «Τζούφιο» το εμβόλιο της Pfizer - Ισραήλ: 1.911 νέα κρούσματα - Ξεκινάει εμβολιασμούς και σε 5χρονα παιδιά!

 

«Μαστίζει» ο κορωνοϊός στο «εμβολιασμένο» Ισραήλ, καθώς παρόλο που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συνεχίζει να καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα του κορωνοϊού. 

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.911 κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στη χώρα να αυξάνεται στις 864.470.

Το διάστημα αυτό δεν υπέκυψε κανείς ασθενής εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να μένει αμετάβλητος στους 6.461 νεκρούς.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 746 φθάνοντας τα 13.408, το υψηλότερο επίπεδο από την 23η Μαρτίου. Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 145 (+24 σε 24 ώρες).

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, την 20ή Δεκεμβρίου 2020, σχεδόν 5,77 εκατ. πολίτες της χώρας – το 61,9% του πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου τους για την COVID-19. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πλέον τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών. Ως τώρα, η εκστρατεία ανοσοποίησης αφορούσε τον πληθυσμό 12 ετών και άνω.

«Στο 39% κατέρρευσε η αποτελεσματικότητα του Pfizer»

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είχε ανακοινώσεις πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer απέναντι στον κορωνοϊό μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου!

Το υπουργείο σημείωσε πως το εύρημα για το εμβόλιο της Pfizer καταγράφεται την ώρα που εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.

Πρέπει να σημειώσουμε όμως το εξής: Ναι, το Ισραήλ, όπως και οι περισσότερες χώρες που έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού καταγράφουν πολλά νέα κρούσματα, όμως αυτό το οποίο παρατηρούμε παντού είναι πως τα σοβαρά περιστατικά είναι ελάχιστα, είτε αναφερόμαστε σε εμβολιασμένες χώρες, είτε σε μη εμβολιασμένες χώρες. Πρέπει πλέον να πάψει η τρέλα που παρατηρούμε τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες και να ξεκινήσουμε να αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό με ψυχραιμία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...