Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ REALNEWS
Μέτρα για το χρέος και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018 ζητά η Αθήνα από τους δανειστές, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Realnewsλίγο πριν την...
προετοιμασία των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την δεύτερη αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος.
«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Σε συνέντευξή του στην Realnews ο πρωθυπουργός παίρνει θέση κατά της ΝΔ σημειώνοντας ότι το κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Εχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019».
Θέση παίρνει και για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την απαίτηση των δανειστών να πάρει θέση η κυβέρνηση και να αποδεχτεί τα στοιχεία για το έλλειμμα. «Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εκπαίδευση με... κλεμμένες ειδήσεις

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  Αγωγή κατά Microsoft και OpenAI από αμερικανικές εφημερίδες για πνευματικά δικαιώματα  ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   02.05.24 16:58...