Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Βαριές ποινές στην συμμορία Λιακουνάκου: 16 χρόνια στον ίδιο & 10 σε αξιωματικούς αλλά με... αναστολή!

Βαριές ποινές στην συμμορία Λιακουνάκου: 16 χρόνια στον ίδιο & 10 σε αξιωματικούς αλλά με... αναστολή!
Βαριές ποινές, έστω με αναστολή, κατ'αρχήν (έχει όμως πολλές υποθέσεις να εκκρεμούν σε βάρος του, οπότε είναι ζητούμενο αν θα διατηρηθεί η αναστολή αφού είναι πολύ δύσκολο να μην καταδικαστεί έστω για μία ημέρα φυλακή την ερχόμενη τριετία) "έριξε" το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον Θωμά Λιακουνάκο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς.
Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε κάθειρξη 16 ετών με τριετή αναστολή.
Έτσι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αν και καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη θα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός φυλακής, αλλά μέχρι να του επιβληθεί μία ακόμα ποινή έστω μιας ημέρας την επόμενη τριετία. Οπότε θα εκτίσει ολόκληρη την ποινή.
Σίγουρα δεν είναι σύνηθες μια τόσο βαριά ποινή να συνοδεύεται από αναστολή.
Με την απόφαση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο έκρινε ενόχους 17 κατηγορούμενους της υπόθεσης επιβάλλοντας τους τις εξής ποινές:
- Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντιστοίχως.
- Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.
- Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, κορυφαία στελέχη της Διεύθυνσης Εξοπλισμών: Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.
Ακόμη, με τη δικαστική απόφαση επιδικάσθηκε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ και παράλληλα σε όλους τους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Της απόφασης του δικαστηρίου είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή (!) όλων των κατηγορουμένων, πρόταση που τελικά το δικαστήριο δεν υιοθέτησε με την απόφαση που εξέδωσε.Η συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάσθηκε αφορά στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, αναφορικά με τον αποκαλούμενο ως ηλεκτρονικό πόλεμο, η προμήθεια του οποίου - σύμφωνα με την κατηγορία - ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.
Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή την στιγμή ο Ελληνικός Στρατός, χάρη στα πεπραγμένα των ανωτέρω καταδίκων στερείται σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου.
πηγη pro news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Τι περιλαμβάνει η κυοφορούμενη συμφωνία εκεχειρίας

  2' 6" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο REUTERS/Ayal Margolin Newsroom 26.11.2024 • 10:20 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Σχόλια Το συμβούλι...