Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Άρχισαν τα όργανα: Έτοιμες να εγκαταλείψουν την Τουρκία οι αυτοκινητοβιομηχανίες – Κουνούν μαντήλι – Βλέπουν άσχημα μαντάτα για τον Ερντογάν

Άρχισαν τα όργανα: Έτοιμες να εγκαταλείψουν την Τουρκία οι αυτοκινητοβιομηχανίες – Κουνούν μαντήλι – Βλέπουν άσχημα μαντάτα για τον Ερντογάν


Μαύρα είναι τα μαντάτα για τον Ερντογάν που το παίζει και… πορθητής σε βίντεο-παρωδία για την άλωση της Πόλης. «Αδελφοί μου που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας, πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα εμποδίσουμε αυτήν τη σκευωρία».

Τάδε έφη ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική συγκέντρωση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η δραματική πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι εγχώριων και ξένων οικονομικών δυνάμεων. Μέσα στους τελευταίους έξι μήνες το τουρκικό νόμισμα έχασε σχεδόν το 20% της αξίας του.
Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι εάν επικρατήσει στις εκλογές του Ιουνίου, θα θέσει υπό κρατικό έλεγχο και τη μέχρι τώρα ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.
Ολα αυτά έχουν φοβίσει τις μεγάλες εταιρίες που δραστηροποιούνται στη Τουρκία. Η ανασφάλεια των υπαρχόντων επιχειρήσεων είναι έντονη, ενώ πλέον εμφανίζεται και πρόβλημα κύρους των προϊόντων που παράγονται σε μία χώρα που κάνει πολέμους και τσακώνεται σχεδόν με όλο τον Δυτικό κόσμο.
Για παράδειγμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν μονάδες παραγωγής στην Τουρκία, προμηθεύοντας από εκεί τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και την Ρωσία.
Ηδη στην Τουρκία κατασκευάζονται πάνω από 1.200.000 οχήματα κάθε χρόνο, όντας η έκτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα επιβατικών αυτοκινήτων και δεύτερη στα οχήματα 3,5 τόνων και πάνω, αναφέρει το newsauto.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5zhnS