Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Διώξεις για 14 αδικήματα στον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης

 Διώξεις για 14 αδικήματα στον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Βαρύ κατηγορητήριο συνέταξε ο εισαγγελέας σε βάρος του υπό απόλυση 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, η οποία χθες κατήγγειλε πως ο ένστολος την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη, ενώ ο πατέρας της την βίαζε επί σειρά ετών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με τη βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για:

  • Εμπορία ανθρώπου κατ´επάγγελμα
  • Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου
  • Βιασμός κατ' εξακολούθηση
  • Κατάχρηση σε ασέλγεια
  • Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
  • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
  • Ενδοοικογενειακή απειλή
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Παράνομη οπλοχρησία
  • Παράνομη οπλοκατοχή

Και οι δύο κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα πριν το μεσημέρι, φέρονται να αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 19χρονης. Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων, η οποία είναι διαφημιστική εταιρίας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν οι δύο άντρες.

Μετά την αρχική προσαγωγή του, χθες, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονο άνδρα που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών και ήταν σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόλυσης από τον Ιούνιο για άλλη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η 19χρονη κατάφερε να ξεφύγει από την αιχμαλωσία της, μπήκε σε ένα κατάστημα της Ηλιούπολης και ζήτησε βοήθεια. Η εργαζόμενη στην καφετέρια, αφού έμαθε πως ο δεσμώτης είναι αστυνομικός, ειδοποίησε τις αρχές.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αρχικά προσήγαγε και τελικά συνέλαβε τον αστυνομικό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και όπλα (όχι υπηρεσιακά). Μάλιστα βρήκαν στην κατοχή του και την ταυτότητά του την οποία… είχε δηλώσει πως είχε χάσει! 

Όπως έγινε γνωστό, η 19χρονη είχε αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι για να γλιτώσει από τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του πατέρα της, όταν την εντόπισε ο αστυνομικός.

Ερωτηματικά για τη διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η ενημερωτική ιστοσελίδα thepressproject.gr.

H καταγγελία που έφτασε στο TPP από την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη ήταν πολύ συγκεκριμένη. Μία νεαρή γυναίκα, 18χρονη, ίσως ανήλικη, δραπέτευσε το Σάββατο (10/07) από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε καφετέρια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη.

Όπως καταγγέλλει η συνήγορός της στο TPP «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον είχε συλλάβει, τον είχε προσαγάγει παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου